Male grupe (tečajevi)

Male grupe (tečajevi)

Parovi u Hrvatskoj svjedoče da su sudjelovanjem u malim grupama, pomoću priručnika, koji je jednostavan, zabavan, inspirativan, poučan i iznimno koristan, osjetili poboljšanje odnosa u svojem braku ili vezi (više o vezama, kako pronaći pravog partnera, te o pripravi za brak pročitajte ovdje). Male grupe izuzetno će utjecati na vaš brak, vezu, vaše roditeljstvo i zasigurno na cijelu vašu obitelj. Do sada je (od svibnja 2018.) kroz male grupe prošlo 144 polaznika u 4 grada u Hrvatskoj. Detaljnije pogledajte u članku ili pogledajte video iz emisije "In Familia Dei" Laudato TV-a ovdje.


U Hrvatskoj se razvodi svaki treći brak

Prema statistici, u Hrvatskoj se razvodi svaki treći brak. Usprkos uvriježenom mišljenju o  tzv. "kriznoj sedmoj godini", najviše je raskinutih bračnih zajednica bilo između desete i četrnaeste godine braka. Prosječno se razvodimo nakon 14 godina braka.  Ne razvodi se samo "nezrela mladež": najviše se supružnika razvodi u dobi između 30. i 39. godine života, a slijede ih oni između 40 i 49 godina. No, što je tome glavni uzrok i kako to spriječiti? Detaljnije o tome što uzrokuje bračne probleme i probleme u vezama možete pročitati ovdje.

Kroz male grupe mnogi su brakovi i veze bili osnaženi i obnovljeni, a mnogi i spašeni

Kroz male grupe - koje su mnogim parovima preko noći promijenile shvaćanje temeljnih potreba njihovih partnera– mnogi su brakovi i veze bili osnaženi i obnovljeni, a mnogi i spašeni, dok su mnogi samci i parovi stvorili snažan temelj za ulazak u bračni život.

Zašto male grupe?

Male grupe izuzetno će utjecati na vaš brak, vazu, vaše roditeljstvo i zasigurno na cijelu vašu obitelj.

Grupe se temelje na praksi, spoznajama i saznanjima dr. Emersona Eggericha, autora knjige „Ljubav i poštovanje – ona čezne za ljubavlju; njemu treba poštovanje”. U knjizi dr. Eggerichs donosi otkriva nov i revolucionaran pogled na brak i veze te nam ona služi kao svakodnevni podsjetnik i vodič. U grupama se taj pogled na dubok način uvodi u praksu neovisno o tome jeste li pročitali knjigu.

Ova temeljna poruka ljubavi i poštovanja izgrađivat će vas i vaše brakove i veze iz lekcije u lekciju. Čudit ćete se kako to prije niste shvaćali, a toliko je jednostavno i učinkovito. Ako odlučite napraviti taj korak i uložiti u svoj brak ili vezu, vi i vaša obitelj doživjet ćete ono što svjedoče nebrojeni parovi – potpuni preporod.

Najveća snaga malih grupa jest realna spoznaja da i drugi supružnici i parovi prolaze trenutke nerazumijevanja, neshvaćanja, bore se s mnogim poteškoćama i prolaze kroz određene probleme. Polaznici malih grupa s vremenom postanu poput male obitelji. Svojim svjedočanstvima jedni drugima pružaju potporu i ohrabrenje. Prednost ovakvih grupa sastoji se i u mogućnosti individualnih razgovora s voditeljima grupe i u usmjeravanju svakog para/pojedinca, te molitva za specifične bračne ili obiteljske probleme za sve koji će to htjeti.

Kako grupe funkcioniraju?

Tečaj se sastoji od ukupno osam susreta (detaljnije pogledajte ovdje) u trajanju od dva sata (svaka dva tjedna, odnosno dva puta mjesečno). Grupe će se sastojati od tri do pet parova/pojedinaca, koji će se sastajati na određenoj lokaciji (prostor Kristofora u Zagrebu i Koprivnici ili u određenom mjestu ili župi).

Uz priručnik polaznicima su na raspolaganju videopredavanja dr. Emersona, koja su prikladna za učenje u malim grupama kao i za svakog polaznika osobno. Kroz priručnik i kratke videoporuke, polaznici se uvode u pet ključnih načela vezanih za brak i veze koja daju odgovore na sljedeća pitanja:

  • Kako motivirati supružnika/partnera da ispuni našu potrebu za ljubavi/poštovanjem?
  • Kako ne dopustiti krivim osjećajima da utječu na nas?
  • Kako se nositi sa zajedničkim patnjama i razlikama u osobnosti?
  • Što napraviti kada ne možete komunicirati jedno s drugim?
  • Kako razumjeti komunikacijske razlike i dešifrirati što on/ona zaista govori?
  • Kako razumjeti da vaš partner u većini slučajeva ne uzrokuje da budete takvi kakvi jeste, već da zapravo samo otkriva kakvi ste?
  • Kako shvatiti da je da volimo/poštujemo – naš odabir te da nismo beznadna i bespomoćna žrtva…?
  • Kako pokazivati ljubav/poštovanje tonom kojim govorimo, odabirom riječi i izrazom lica, čak i usred sukoba koji bi vas inače izbacio iz takta ili natjerao na povlačenje?
  • Kako uistinu oprostiti i rješiti se "tereta" zadobivenih rana od strane supružnika, roditelja, obitelji...

Sistem tečaja i kako se prijaviti?

Detaljnije o načinu funkcioniranja tečaja i kako se prijaviti pogledajte ovdje

Za sve dodatne informacije možete nam se javiti e-mailom na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na broj 095/197-9925 (radnim danom 8 – 16 sati).

Iskustva i svjedočanstva

Brojni parovi svjedoče kako su pomoću malih grupa i seminara, slijedeći i primjenjujući jednostavnu ali nevjerojatno snažnu poruku ljubavi i poštovanja, doživjeli potpuni preokret u svome braku i snažno ga učvrstili. Svjedočanstva parova iz Hrvatske možete pročitati ovdje, a ostala svjedočanstva ovdjePogledajte i kratki video o iskustvima parova koji su do sada prošli tečaj „Ljubav i poštovanje”. Video možete pogledati ovdje.


15-dnevni plan za brak ili vezu

Možete se prijaviti i uključiti u petnaestodnevni plan za brak ili vezu i tijekom 15 dana primit ćete sedam poruka dr. Emersona Eggerichsa koje će trajno utjecati na vaš odnos! Detaljnije pogledajte ovdje.

Mojih 5 minuta za brak, vezu, obitelj

Svakodnevno na našem Facebooku i Instagramu profilu (stranica „Ljubav i poštovanje“) ili možete primati na svoju e-mail adresu (ovdje), kratku molitvu i poticaj koji će poslužiti kao izvrsno „oružje“ za obranu vašeg braka i obitelji, ali za vaše osobno posvećenje. Sami odlučujemo hoćemo li živjeti u razočaranju, optuživanju, nezadovoljstvu – ili ćemo se aktivirati i započeti moliti za svoj brak i obitelj. Odlučimo se i krenimo zajedno. Detaljnije pogledajte ovdje.