fbpx

book hr banner 130x1000px

Kako pronaći pravog partnera ili znati da je trenutni partner/zaručnik prava osoba za mene?

Djevojka treba ljubav, mladić treba poštovanje

Djevojka sam i trebam osjetiti da sam voljena! Mladić sam i trebam osjetiti da sam poštovan!

Male grupe (tečajevi) izvrstan su „alat” koji nam pomaže da shvatimo, razumijemo te pronađemo idealnu osobu za sebe; da svome partneru postanemo „idealna” osoba ili da istu ne izgubimo. Muškarac i žena, mladić i djevojka su jednako vrijedni, ali nisu isti. Često pokušavamo pridobiti ili zadržati osobu tako da joj uskraćujemo ono što joj je najpotrebnije jer smatramo da ćemo onda dobiti njezinu pažnju i da će se sve „srediti”, no tako radimo krucijalnu pogrešku i to nikad nikome nije uspjelo.
Pitanje za muškarce: što ako vaša partnerica ne želi živjeti bez poštovanja prema vama, nego se vjerojatno osjeća nevoljeno?
Pitanje za žene: što ako vaš partner ne želi živjeti bez ljubavi prema vama, nego vjerojatno osjeća da ga ne poštujete?
No kako to prepoznati? Detaljnije o tome čitajte u nastavku.

Kako pronaći pravog partnera ili znati da je trenutni partner/zaručnik prava osoba za mene?

Samac ste ili ste u vezi, zaručeni ste? Česta pitanja koja se, htjeli vi to ili ne, bude u vama su: Kako naći pravu osobu, kako prepoznati da je neka osoba za mene? Je li osoba s kojom sam trenutno u vezi prava za mene? Često razmišljamo, analiziramo, tražimo odgovore kroz molitvu, predajemo Gospodinu svog budućeg ili sadašnjeg partnera, možda i doslovno vapimo da nam pošalje idealnu osobu za nas, da nam pokaže neki znak da je osoba ona prava za nas. No što ako postoji još nešto bolje?
Iako taj pristup nije pogrešan, što kada bismo razmišljali i molili otprilike ovako: „JA želim postati idealan partner nekome! Gospodine, pomozi mi da shvatim, da razumijem; da moja očekivanja ne budu nerealna i ne proizlaze iz moje sebičnosti, egocentričnosti ili rana kojih možda nisam ni svjestan/svjesna. Daj da sve promijenim i shvatim u skladu s Tvojom voljom, da otpustim sve ono što bi u budućoj ili sadašnjoj vezi moglo našteti meni ili mome partneru. Daj da svojim zalaganjem, i tvojom milošću naučim što je potrebno i važno mome budućem/sadašnjem partneru, te postanem idealan partner osobi koju mi Ti želiš dati da s njom provedem ostatak ovozemaljskog života. Neka bude Tvoja volja.” Svi tražimo idealnog partnera, no tko želi i moli da bude idealan partner? Možda bismo prije nego što očekujemo da nam Gospodin pošalje tu idealnu osobu, mi trebali uložiti u sebe, naučiti osnovne stvari o međusobnim odnosima, kako bismo tako mogli lakše prepoznati budućeg partnera ili zadržati trenutnog.

Što ako izgubim partnera, a on je bio prava osoba za mene?

Nerazumijevanje između nas i našeg partnera često dovodi do razočaranja te do pomisli da smo pogrešno odabrali, da ta osoba ustvari nije ona prava za nas. To u određenim slučajevima može biti točno, no što ako je prekid veze uzrokovalo naše međusobno neshvaćanje; što ako određena osoba jest ona prava za nas, no zbog našeg nerazumijevanja, pogrešnog ponašanja, možda i prijezira, tu osobu jednostavno otjeramo od sebe, a onda smo uvjereni da je problem u njoj, ili pak prebrzo donesemo zaključak da „to nije to”?
Mnogi koji zaključe: Pogriješio/la sam kad sam se vjenčao/la. Pogriješio/la sam kad sam ušao/la u vezu s njim/njom..., zaključe to zato što nekritički gledaju, npr. holivudske filmove i zato što na društvenim mrežama vide statuse na kojima osobe prikazuju svoje brakove i veze idiličnima (iako većina njih to naravno nije).
U malim grupama pojedini će polaznik:
- saznati temeljne potrebe osobe s kojom je u vezi
- shvatiti zašto njegov partner u određenim situacijama reagira kako reagira
- doznati kako partneru iskazati ljubav i poštovanje
- shvatiti da uskraćivanjem onog najpotrebnijeg svome partneru ne može od njega očekivati da sam dobije ono što želi
- shvatiti kako biti siguran da je on/ona prava osoba za mene.

Izvrsna priprema za brak

Mnogi bračni partneri koji su upoznali jednostavan i snažan princip ljubavi i poštovanja svjedoče da bi bili pošteđeni mnogih nesuglasica, svađa, muka te ponekad ili često teških i ružnih situacija u braku da su samo ranije spoznali kako uistinu stoje stvari.
Brojni parovi također svjedoče da su pomoću malih grupa i seminara, slijedeći i primjenjujući jednostavnu ali nevjerojatno snažnu poruku ljubavi i poštovanja, doživjeli potpuni preokret u svome braku i snažno ga učvrstili, dok je nekim parovima ovaj Tečaj doslovno spasio brak.
Nemojte ponoviti pogrešku mnogih parova i ući u brak bez znanja o nekim temeljnim stvarima u odnosima. Unaprijed naučite što je Vašem partneru bitno, zašto funkcionira na način kako funkcionira te kako možete postaviti snažne temelje za brak i podizanje obitelji u budućnosti. Kroz Tečaj ćete vidjeti koliko je njegova temeljna poruka jednostavna, a izuzetno učinkovita.
Ukratko, Tečaj je izvrsna i iznimno korisna priprema za brak.

Što ako jedno od nas dvoje ne želi raditi na našoj vezi?

No, možda se pitaš, što ako jedno od nas dvoje ne želi raditi na našoj vezi, a ne znamo kako dalje?! Ne brini! Više o tome možeš pročitati ovdje.

Kako se prijaviti, modeli Tečaja

Detaljnije o samom principu Tečaja, što njime dobivate, koji su modeli Tečaja, te kako se prijaviti saznajte ovdje.

Za sve dodatne informacije možete nam se javiti e-mailom na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na broj: 095/197-9925 (radnim danom 8 – 16 sati).