fbpx

book hr banner 130x1000px

Zanemarivala sam svoje dijete

Imat ćeš čisto srce kad prestaneš raditi razliku između djece

Zaziv Duhu Svetom... „U grudi štono stvori ih”...

Mt 5,43-48

Majka sam troje odrasle djece. Imam sina i dvije kćeri. Najstarija kći ima dvoje djece. Rastavljena je; zet ih je ostavio. Ona radi i dobro je situirana. Sin živi i radi u Njemačkoj. Najmlađa kći radi povremeno i živi s nama.

Čitajući i razmatrajući Božju riječ, shvatila sam kako radim veliku pogrešku u životu svoje djece. Naime, s najmlađom kćeri stalno dolazim u sukob; s njom se stalno svađam, a za nju najviše molim…

Što radim? Ja nju zanemarujem. Ne posvećujem joj se dovoljno, ni duhovno, ni materijalno. Pravim razliku. Kad god se s njom posvađam, ona mi kaže: „Imaš svoga sina i svoju kćer”.

Što radim? Koje su to rane?

Bolna istina… A evo i kako sam to shvatila.

*

Danas je 8. ožujka. Želim najstarijoj kćeri kupiti cvijeće. Mlađe se nisam ni sjetila. Uzimam unuke i idem u trgovinu. Nemam novca, ali nema veze, otići ću u minus samo da to učinim.

U meni nešto (savjest) govori neka to ne činim. Još unukama kažem da nikome ne kažu za to... I naravno, odem u trgovinu, kupim cvijeće i odnesem joj ga na posao. Mlađoj kćeri nisam ništa kupila. Pravim razliku.

Večeras 8. ožujka na Školi molitve, dok smo molili Zaziv Duhu Svetomu, u srcu mi je posebno odjeknulo: „u grudi štono stvori ih”... I shvatim: „To su moja djeca; na grudima sam ih othranila”.

Mt 5,43-48

Spoznaja: „Praviš razliku”.

Ženo, što ti to radiš?

Želim biti savršena, a pravim razliku između svoje djece. Gospodine, dao si mi djecu. Svi su oni tvoj dar meni. Tko sam ja da između njih činim razliku? A ja to činim.

Pa ja svaki dan molim Gospodina: „...čisto srce stvori mi, Bože, i duh postojan obnovi u meni...”

Spoznaja: „Imat ćeš čisto srce kad prestaneš raditi razliku između djece.

Hvala ti, Gospodine, na Tvojoj riječi. Na tome što sam razmatrajući ju, dobila spoznaju o svome lošem ponašanju. I to sam činila 27 godina; za rođendan bih starijoj kćeri kupila poklon, a mlađoj jedva ispekla kolač.

Bože, hvala ti na spoznaji. Gospodine, želim se promijeniti. Kćeri, molim te, oprosti mi što sam te povrijedila. A ja opraštam i tebi što si me ti povrijedila.

Irena