fbpx

24.8.2016.

Sveti Bartol
Gospodine, u današnjem psalmu pozivaš svoje svete, svoje vjernike, da svijetu objave slavu i silu tvojeg divnog kraljevstva. Gospodine, danas, nažalost, ne samo da se ne objavljuje njegova sila već se o tvojem kraljevstvu i njegovoj sili gotovo ništa ne govori. Gospodine, malo koji vjernik danas govori o tvojem kraljevstvu kao o divnom, čudesnom, primamljivom, iznad svega poželjnom – kao o vječnom prebivalištu, u kojem ćemo živjeti nevjerojatno obilje života na tvojim nebesima. Malo tko govori o tvojem kraljevstvu u kojem možemo aktivno sudjelovati već za ovoga života, a još je manje onih koji u njem aktivno sudjeluju te koji svijetu očituju tvoju nevjerojatnu moć i silu.
Gospodine, prava je rijetkost čuti da neki svećenik na nedjeljnoj misi govori o svojim iskustvima duhovnih borbi, o iskustvima očitovanja tvoje nevjerojatne sile, koja se oslobađa po našoj vjeri, sile ljubavi, pravednosti i mira, koja oslobađa, liječi, tješi, mijenja srca...
Gospodine, mnogi danas ili nemaju nikakvu sliku tvojeg kraljevstva ili imaju potpuno krivu sliku, sliku koja ih više odbija nego privlači.
Molimo te danas da potakneš i ohrabriš naše svećenike da s oltara više svjedoče o sili tvojeg kraljevstva, jer mnogi od njih itekako imaju o čemu pričati, mnogi su u sakramentu ispovijedi i bolesničkog pomazanja više puta iskusili i svjedočili tvoju ljubav, pravednost i mir, mnogi su u tim dodirima tvoje milosti itekako mogli osjetiti predokus tvojeg divnog kraljevstva.
Mnogi su od nas doživjeli milost praštanja, iscjeljenja srca i ozdravljenja kroz molitvu, posebno u sakramentima ispovijedi i euharistije.
Daj i nama vjernicima da svojim iskustvima mudro trgujemo kao vrijednim talentima povjerenima od tebe; daj nam da u pravo vrijeme, na pravi način, pravoj osobi posvjedočimo što si za nas učinio i da tako svijetu očitujemo silu tvojeg divnog kraljevstva. Amen

 

 

 

Print Email