fbpx

22.8.2016.

Gospodine, ti si dio svoje vlasti u svojem kraljevstvu delegirao anđelima i ljudima, vlastima, prijestoljima, gospodstvima... Obećao si da će neki od nas kraljevati s tobom u tvojem kraljevstvu. Najuzvišeniji od ljudi u tvojem kraljevstvu su oni koji su na zemlji htjeli najviše ljubiti tebe i bližnje.
Gospodine, nitko te ni približno nije mogao htjeti ljubiti kao tvoja majka. Tvoja je majka jedina od svih stvorenja koja nikad neće pasti u napast da se, poput Lucifera kojeg si bio toliko uzvisio da se već počeo s tobom uspoređivati, pobuni protiv tebe. Zato je ona, od njezina uznesenja, garancija da nikad više neće biti pobune u tvojem kraljevstvu.
Gospodine, Sotona se silno bori protiv nje jer je ona njegova najveća protivnica. Budući da nju ne može zavesti da se, poput Lucifera i Adama, uspoređuje s tobom, on zavodi mnoge vjernike, koji je uspoređuju s tobom i daju joj više časti nego tebi, te joj tako nanose bol. Ona je najdivnije stvorenje koje si stvorio, i njoj si dao najveću vlast u svojem kraljevstvu i najveću moć pomaganja nama grešnicima, i u njoj si nam pokazao koliko ti možemo biti blizu ako želimo naučiti ljubiti.
Daj nam da se s pouzdanjem utječemo svojoj kraljici i svojoj majci u svemu što nam je potrebno i daj nam da je nikad ne povrijedimo stavljajući je ispred tebe, ljubeći je više od tebe, dajući joj slavu i čast koja pripada jedino tebi. Daj nam da u njoj ljubimo tebe i da se kroz nju uzdamo u tebe.
Gospodine, mnogi od nas nemamo dovoljno vjere i povjerenja u tebe i zato nam je često potrebna molitva drugih. Daj nam, Gospodine, milost da se s najvećim povjerenjem obraćamo onoj koju si nam dao za kraljicu – Mariji koja je za života prozvana blaženom jer je povjerovala da će joj se ispuniti ono što joj je bilo rečeno od tebe.
Marijo, zahvaljujemo ti na bezgraničnoj ljubavi prema Bogu i prema nama, tvojoj djeci. Ljubeći tebe, ljubimo Boga, časteći tebe, častimo Boga, koji te je stvorio i uzvisio; uzdajući se u tebe, uzdamo se u Boga, koji te je okrunio kraljicom svojeg kraljevstva.
Molimo te da nam, zbog mača boli koji je probio tvoje srce, u času smrti izmoliš prosvjetljenje srca kako bismo mogli jasno vidjeti svoju slabost, savršeno se pokajati za svoje grijehe i čisti stati pred tvojeg sina Isusa Krista.
Marijo, molimo te da budeš kraljica našem hrvatskom narodu i da izmoliš čudo obraćenja na izbornim pobjednicima, koji god oni bili. Amen

 

 

 

Print Email