Uvjeti poslovanja

Plaćanje

U našoj web trgovini možete plaćati uplatom na račun, virmanskim plaćanjem i kreditinim karticama

 • Uplata na račun/Virmansko plaćanje (opća uplatnica, uplata u banci, pošti, FINA-i, internet bankarstvo).
  Odabirom tog načina plaćanja, kupac će nakon što naruči traženi proizvod primiti predračun (e-mailom), a Ustanova Kristofori će mu nakon evidencije uplate poslati pošiljku i R1 račun.

 • Kreditne i debitne kartice (American Express®, MasterCard®, Visa, Diners)
  Plaćanje kreditnim karticama American Express, MasterCard, Visa i Diners putem T-Com Pay Way sustava. Autorizacija se vrši online putem sigurnosne veze na T-Com Pay Way sučelju.
americanexpress50     mastercard50    visa50    
 
Plaćanje narudžbi iz inozemstva odnosno narudžbi koje dostavljamo u inozemstvo moguće je samo kreditnom karticom.

Upute za kartično plaćanje

Kontrolni broj je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj otisnut na kartici, koji se ne pohranjuje na magnetskoj traci kartice niti se pojavljuje na računima i potvrdama trgovaca. Kontrolni broj služi kao dokaz da fizički posjedujete karticu u trenutku online kupnje i smanjuje mogućnost zlouporabe.

Položaj kontrolnog broja ovisi o kartici. Za izabranu karticu unesite odgovarajući kontrolni broj prema sljedećim uputama.

Na American Express karticama izdanim u Hrvatskoj koje počinju znamenkama 3775 postoji troznamenkasti kontrolni broj otisnut na poleđini kartice (posljednja desna grupa od 3 znamenke) kojeg je potrebno upisati. Za ostale American Express kartice potrebno je upisati četveroznamenkasti broj otisnut na prednjoj strani kartice.

Prilikom plaćanja MasterCard ili Visa karticama potrebno je upisati troznamenkasti broj (posljednja desna grupa od 3 znamenke) koji je otisnut na poleđini kartice u potpisnom polju.

amex front amex back

mastercard back visa back

Vaše podatke je potrebno upisati točno kao što su otisnuti na kartici osim što se umjesto hrvatskih dijakritičkih znakova ČĆŽŠĐ koriste CCZSD.


Izjava o sigurnosti

American Express – Jamstvo sigurne online kupnje, MasterCard® SecureCode™, Verified by Visa

Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com interneta i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem vatrozida (firewalla).

Pay Way sustav ograničava svim sudionicima pristup podacima za koje nisu ovlašteni: banka može vidjeti samo financijske podatke, ali ne i podatke o sadržaju kupnje dok trgovac vidi samo podatke o sadržaju kupnje, ali ne i financijske informacije o kupcu!

ax jamstvomastercard securecodeverified by visa   

Cijene

Cijene su izražene u hrvatskim kunama sa sadržanim PDV-om.


Izjava o konverziji

Sva plaćanja će se vršiti u hrvatskoj valuti. Iznos koji će se naplatiti na Vašoj kreditnoj kartici izračunat je konverzijom cijene iz Vaše lokalne valute u hrvatsku kunu prema važećoj tečajnoj listi Hrvatske narodne banke. Prilikom terećenja Vaše kreditne kartice, isti iznos će se konvertirati u Vašu lokanu valutu prema tečajnoj listi udruge kartičarskih kuća. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost male razlike između originalne cijene prikazane na našoj web trgovini.


Izjava o privatnosti

Ustanova Kristofori se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Ustanova Kristofori i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Korištenjem naših Web stranica pristajete na prikupljanje osobnih podataka i njihovo korištenje u navedene svrhe.


Uvjeti korištenja

Molimo, pažljivo pročitajte uvjete korištenja!

Ovaj sporazum o uvjetima i pravilima koištenja ovog web shopa određuje međusobne odnose između Vas kao kupca i nas (Ustanova Kristofori) kao prodavatelja.

Kupci mogu biti pravne i fizičke osobe s područja Republike Hrvatske ili iz inozemstva.

Ustanova Kristofori se obvezuje na poslovanje u skladu s legitimnim zakonima važećim na području Republike Hrvatske.

Ustanova Kristofori se obvezuje na zaštitu privatnosti podataka kupaca, te očuvanja tajnosti njihova identiteta.

Ustanova Kristofori se obvezuje na isporuku sukladno traženjima kupaca, a prema ovom web shop sistemu, te podacima koje kupac navodi u svom korisničkom računu.

Ako koristite ovu web stranicu, Vi ste odgovorni za povjerljivost vašeg korisničkog računa - korisničkog imena, lozinke i ostalih osobnih podataka kao i za restrikciju pristupa Vašem računalu. Vi prihvaćate odgovornost za sve aktivnosti koje se izvedu koristeći Vaš korisničko ime i lozinku.

Nije dopušten bilo kakav pokušaj ilegalnog djelovanja na naš sistem poslovanja kao i pokušaje lažiranja podataka, te napominjemo da će svaki takav pokušaj biti proslijeđen nadležnim institucijama.

Za vrijeme korištenja web trgovine www.kristofori.hr primjenjuju se ovdje navedena pravila i Uvjeti korištenja, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni. Zadržavamo pravo promjene ovih pravila i Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave.

Uvjeti poslovanja

Izjava o kupcu
 
Kupac je svaka pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje u našoj online trgovini i navede adresu isporuke u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu. 
 
Izjava o prodavatelju
 
Prodavatelj je Ustanova Kristofori za izdavaštvo i usluge
 • Franje Gažija 2, 48000 Koprivnica, Hrvatska
 • OIB: 26050530608
 • MB: 01944797
 • Tel: +385 48 621 159
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Žiro račun -  Privredna banka Zagreb
  • 2340009 - 1110182446   
  • IBAN: HR 62 2340 0091 1101 8244 6
  • SWIFT CODE: PBZGHR2X

Procedura kupovine i dostave
 
Ustanova Kristofori se obvezuje u cijelosti poštovati Zakon o zaštiti potrošača, a za ovu trgovinu vrijede odredbe članka 3. glave 1. i posebno glave 7. vezano za Ugovor na daljinu.
Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.

Po primitku Vaše narudžbe obavještavamo Vas e-mailom o njezinom zaprimanju.

 • Kako naručiti?

Prvo se prijevite, ako ste već registrirani korisnik ili se registrirajte, ako još niste. Registracija je besplatna. Potrebno je upisati osnovne podatke o kupcu da bi se mogla kvalitetno ostvariti isporuka na željenu adresu.

Nakon toga pregledajte ponudu. Ako se odlučite za kupnju, izabrani artikl/artikle stavite u košaricu. Artikle u košarici možete mijenjati, dodavati ili vaditi iz košarice, te im mijenjati količinu.

Ako odlučite kupiti izabrane artikle u košarici, odaberiti opciju NAPLATA.

Prvi korak (STEP 1) informacije za naplatu. Možete promijeniti zadane podatke ili ih samo potvrditi. Ako mijenjate adresu za slanje pošiljke, upišete novu i potvrdite. Za drugi korak, klik na NASTAVI.

Drugi korak (STEP 2) odabir načina plaćanja. Odaberete način plaćanja. Za treći korak, klik na NASTAVI.

Treći korak (STEP 3) odabir načina dostave. Odaberite način dostave. Za črtvrti korak, klik na NASTAVI.

Četvrti korak (STEP 4) provjera podataka i potvrda narudžbe. Provjrerite sve podatke i završite narudžbu klikom na KUPI.

Napomena kupca. U polje ispod NAPOMENA možete napisati svoju napomenu.

 • Isporuka

Robu ne isporučujemo na temelju potvrde o uplati, već tek nakon što uplata bude vidljiva na našem žiro računu. Kod uplata u hrvatskim poslovnim bankama to je najčešće sljedeći radni dan, a kod plaćanja u poslovnicama Hrvatskih pošta i dva radna dana nakon uplate.

Ukoliko plaćate virmanom ili općom uplatnicom i želite da Vam pošiljka stigne što prije za ovu vrstu plaćanja, molimo Vas pravilno popunite virman ili opću uplatnicu i  a uplatu izvršite u poslovnoj banci prije 12.00 sati.

Za sve uplate koje su primljene prije 12.00 sati i vidljive su na našem računu, Ustanova Kristofori nastoji poslati robu isti ili slijedeći radni dan, a vrijeme isporuke ovisi o Hrvatskoj pošti i adresi na koju se roba isporučuje. Za sve uplate primljene poslije 12.00 sati, isporuka kreće najranije slijedeći radni dan.

Ukoliko, zbog greške ili previda, cijena objavljena u Web Shopu nije ispravna ili je u međuvremenu promjenjena, zadržavamo pravo na izmjenu. Ustanova Kristofori zadržava pravo da Vas informira o promjeni ili ispravnosti cijene te da Vam pruži priliku da potvrdite ili otkažete svoju narudžbu.

Nakon što dobijemo potvrdu o uplati sredstava, robu šaljemo poštom na kućnu adresu koju ste naveli u narudžbi.
Ukoliko u roku od 48 sati po preuzimanju robe ne pošaljete pismenu primjedbu na isporučenu robu, smatra se da je roba propisno isporučena.

Ustanova Kristofori se obvezuje u cijelosti poštovati Zakon o zaštiti potrošača, a za ovu trgovinu vrijede odredbe članka 3. glave 1. i posebno glave 7. vezano za Ugovor na daljinu.

Narudžba, pakiranje, preuzimanje, dostava

 • --- Naručene artikle pakiramo i šaljemo poštom na zadanu adresu
 • --- Ukoliko drugačije nije navedeno uz proizvod poštarina za narudžbe unutar Hrvatske u vrijednosti do 200 kn iznosi svega 10 kn, dok je poštarina za narudžbe knjiga iznad 200 kn besplatna! Poštarina za book je već uključena u cijenu!
 • --- Ukoliko drugačije nije navedeno uz proizvod, za narudžbe iz inozemstva, poštarina se računa po cjeniku Hrvatske pošte

Reklamacije i povrati

Ako ste iz nekog razloga nezadovoljni našom uslugom ili kupljenim proizvodom, molimo Vas da nam se obratite na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili pisanim putem na adresu Ustanova Kristofori, Franje Gažija 2, 48000 Koprivnica ili na telefone +385 48 210104; +385 95 2065421

Na vaše dopise ćemo odgovoriti u što kraćem roku, a najduže 15 dana od dana primitka.

Putem upita o proizvodu mailom na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. omogućujemo Vam izravne upite, primjedbe i pohvale sukladno članku 8. Zakona o zaštiti potrošača.

Vaše pritužbe i reklamacije ćemo uvažiti u slučaju da nismo ispoštovali bilo koji dio ugovoren u narudžbi ili Vam zabunom isporučili pogrešan ili neispravan proizvod. Naša je obveza pokušati riješiti Vaše reklamacije u dogovoru s dobavljačima (ako je prpizvod s greškom) ili samostalno (ako je naša pogreška). Reklamacije na artikle priznajemo samo ako je artikal neispravan ili oštećen. Molimo Vas da po primitku pregledate primljene artikle i u roku od 48 sati reklamirate ako nešto nije u redu. Utvrdimo li da je artikal oštećen ili neispravan kupcu nudimo zamjenu ili povrat novca.

Ako smo zabunom poslali pogrešan ili neispravan artikl, povrat vršimo o našem trošku.
U slučaju povrata ispravne robe proizvodi moraju biti u neoštećenoj i originalnoj ambalaži (ambalaža može biti samo pravilno otvorena).
Prema Zakonu o zaštiti potrošača, roba kupljena na daljinu (kada se ne radi o osobnom preuzimanju nego se šalje kurirskom službom) može se vratiti (o svom trošku) u roku najkasnije 7 dana od dana primitka, isključivo u svojoj originalnoj i neoštećenoj ambalaži na našu adresu. Povrat robe isključuje robu koja je korištena i/ili kojoj je vidljivo oštećena ambalaža. Ukoliko je ambalaža oštećena ili nedostaju neki dijelovi povrat će biti odbijen. Troškove transporta snosi kupac.

Ne odgovaramo za krivo naručenu robu. U slučaju povrata ispravne naručene robe, trošak povratne dostave ide na Vaš trošak. Povrat mora biti unaprijed dogovoren.
U slučaju nemogućnosti isporuke naručenih proizvoda Ustanova Kristofori se obvezuje izvršiti povrat sredstava u roku 2 radna dana od postizanja dogovora isključivo na račun s kojeg su sredstva uplaćena.
U slučaju neiznalaženja rješenja, nadležan je sud u Koprivnici.

Plišana Gospa

 


Plišana Gospa


Igračka Gospa od pliša, koja se ne može razbiti, a prilagođena je najmlađem uzrastu. Opširnije

Plišana Gospa
119.50 Kn

Opširnije