fbpx

book hr banner 130x1000px

Kristofori

Društvo (udruga građana)

Društvo za promicanje kršćanskih vrednota „Kristofori” usmjereno je prema katoličkoj karizmatskoj duhovnosti, te svojim djelovanjem doprinosi mnogovrsnim izričajima duhovnosti koje Crkva priznaje i ima. Društvo Kristofori nastoji svojim mnogobrojnim aktivnostima djelovati u svim slojevima društva svjedočeći i podučavajući temeljne vrijednosti čovječanstva utemeljene na Bibliji te nauku Crkve.

Društvo Kristofori je u pravnom smislu udruga građana, a u crkveno-pravnom smislu privatno društvo vjernika.

Društvo Kristofori trenutno broji pedesetak redovitih članova. Članovi se okupljaju redovito, jednom tjedno, na zajedničkim molitvenim susretima te na sastancima različitih grupa po ustaljenom rasporedu. Izrazito su angažirani u svojim župnim zajednicama te svoju duhovnost crpe osobito iz zajedničkog slavljenja Euharistije, kako u vlastitim, tako i u drugim župama.

Društvo Kristofori je osmislilo i provodi Školu molitve (razmatranja, nutarnje i prosidbene molitve, slavljenja i klanjanja, te liturgijske molitve) u Hrvatskoj i u inozemstvu. Trenutno Školu u Hrvatskoj redovito pohađa oko 300 ljudi, a u inozemstvu imamo grupe u Njemačkoj. U Sloveniji i Mađarskoj također djeluje određeni broj grupa Škole molitve, koje su osmislili Kristofori.

Također, pojedini članovi Društva svojim aktivnostima redovito djeluju u više europskih zemalja održavajući evangelizacijske seminare, duhovne obnove po župama, te seminare za formiranje voditelja i poslužitelja karizmatskih zajednica i grupa.

Tijekom godina djelovanja imali smo prilike velikom mnoštvu ljudi promovirati (predstaviti) katoličku vjeru i kršćanske životne vrijednosti. Naše najveće blago su stalni članovi koji, svaki na svoj način, doprinose našem radu.

Posebna karakteristika Društva Kristofori je posvećenost i pouzdanje u zagovor, zaštitu i pomoć Blažene Djevice Marije. Tako je u Društvu nastao i nov način molitve krunice, opisan u knjizi „Bakina krunica”.

Tags: Karizmatski susreti