fbpx

book hr banner 130x1000px

Spoznala sam srcem koliko sam vrijedna, željena i voljena od Gospodina

Osjećala sam se tužno, nemoćno, frustrirano i beznadno

Osjećala sam se tužno, nemoćno, frustrirano i beznadno

Ovom vam prilikom želim ZAHVALITI od sveg srca za ono što činite za duše u potrebi  poput mene i tolike druge. Zahvaljujem vam za vrijeme koje vikendom odvajate za nas, ostavljajući vaše obitelji i dajući prednost nama. Zahvaljujem vam također za znanje, sposobnosti i darove koje stavljate nama na raspolaganje i za našu duhovnu, fizičku i psihičku korist-blagodat. Zahvaljujem vam i za dobrotu, blagost, dobrohotnost i blagonaklonost kojima pristupate našoj nesavršenosti, manama, nedostacima i grijesima.  Molim Svevišnjega da vas sve još više obdari svojim Blagoslovom, Milostima, Dobrotom i Ljubavlju, a vašim dragima podari radost, mir i blagostanje.

Već duže vrijeme nalazila sam se u blokadi, kako volim reći, misleći pritom na stanje koje se ne mijenja, tj. ne poboljšava.  Zbog  toga sam se osjećala tužno, nemoćno,  frustrirano i beznadno. Silno sam trebala  promjenu i željela  da se stvari pomaknu s mjesta, ali nisam znala što poduzeti. Nejasno sam osjećala da je blokada, odnosno zapreka, u meni, negdje duboko zakopana i pritajena. Shvatila sam da mi treba pomoć i da bez nje neću moći riješiti problem. Stoga sam se obratila  članovima ustanove Kristofori za osobnu molitvu.

 Za mene je molilo šest osoba, po dvije u paru, na tri različita mjesta. Preko njih me Duh Sveti poučio da trebam bolje upoznati Gospodina, preko čitanja Biblije, i tako učvrstiti svoju vjeru te izmoliti poslanje. Tijekom molitve za moje fizičko zdravlje, rješenje stambenog pitanja i blagostanje počivala sam u Duhu, a nakon toga mi je jedan od dvojice  molitelj (koji su zadnji molili za mene)  rekao nešto što neću zaboraviti dok živim: „Gospodinu ste dragi! Vi ste mu posebno dragi!“

Neudata sam jer, unatoč mojim brojnim nastojanjima i žarkoj želji, nisam uspjela naći ljubav mog života i osnovati obitelj. Čeznula sam za nježnošću, toplinom i ljubavnim riječima koje bi mi grijale srce i dušu. Kada bih u gradu ili šetnji susrela parove brzo bih maknula pogled da ne mislim na njihovu ljubav i zajedništvo koje ja nisam imala. Tražila sam u Gospodinu utjehu i ljubav i razumski znala da ih dobivam, ali to kao da nije bilo dovoljno. Moje je srce čeznulo za ljubavnim riječima osobe, žive, cjelovite i blagonaklone. Žudila sam za dubokim, istinskim, toplim i stapajućim odnosom s osobom koja bi me ljubila. I ta se žudnja potpuno  ostvarila po  riječima molitelja kada je izrekao riječi Onoga koji me ljubi: „Gospodinu ste DRAGI! Vi ste mu POSEBNO DRAGI!“ Te sam riječi posadila u srce kao najljepši cvijet, one su moja radost i smisao mog života. Otada se ništa izvanjsko nije dogodilo u mojem životu, ali se velika promjena dogodila u duboko u meni. Spoznala sam srcem koliko sam vrijedna Gospodinu, koliko željena i voljena. Slava Mu, čast i hvala u vjekove! Aleluja!


Tekst je objavljen u izvornom obliku bez lekture