fbpx

book hr banner 130x1000px

Život kao u raju

Imao sam velikih problema sa drogom, alkoholom, agresivnim ponašanjem, bludnošću...

Moj život je sada kao Raj u odnosu na život koji sam živo prije

Nakon što sam bio na molitvi osjetio sam veliki pomak u svome ponašanju pogotovo što se tiče spoznaje dobroga i lošega iz zemaljskog života. Sada jako dobro mogu uočiti što je u životu potrebno i korisno, a što je loše i negativno za moj život. To mi je jako bitno u životnom okruženju kroz koje prolazim i kroz koje sam prolazio. Bog sada igra veliku ulogu u mome životu, izveo me je na pravi put. Kao i svi mladi prošao sam puno toga lošeg u svome životu. Imao sam velikih problema sa svim vrstama poroka (droga, alkohol, agresivno ponašanje, bludnost...).

Od obnove do obnove osjetio sam kako poroci polako nestaju, jedan po jedan. Uz Božju pomoć uspio sam izaći iz lošeg okruženja. Osjećao sam se jako ugodno kod Vas i imam same pohvale za Vaše molitve. Mislim da sam upravo kod Vas pobijedio svoju borbu s depresijom. Volio bih da što više mladih krenu mojim putem i spoznaju ljepotu života i Božjega puta, da uspiju koračati sigurnim stazama Božjega puta i ostave se svakog bogatstva Zla i ugode koje je  kratkotrajno, a zapravo čovjek izgubi svoju dušu, zaboravi na osjećaje ljubavi i osjeća se jako isprazno. Čovjek se pretvori u santu ledenu, biće koje hoda po Zemlji bez morala, osjećaja i istinskog duševnog bogatstva i Božje ljubavi i bez ljubavi iskrenih osoba. Kao što sam naveo u rečenicama prije, najbitnije je da svako ljudsko biće osjeti Duha spoznaje. Znam da je puno lakše izreći riječi kako i što činiti nego to isto provesti u djelo i primijeniti u svakodnevnom životu. Nažalost ljudi poput mene u većini slučajeva moraju se opeći na vlastitoj koži i doći do ruba života gdje posljedice znaju često biti kobne da bi se okrenuli Bogu i njegovoj ljubavi i zaista počeli voljeti svijet oko sebe te pronaći prave i iskrene osobe u svome životu koje će ih poticati na dobre stvari u životu i učiniti njihov život ljepšim i vrjednijim. Ne mogu za sebe još uvijek reći da sam vjernik bez mana i da čvrsto stojim uz Isusa Krista i da je moja vjera dovoljno čvrsta. Još uvijek imam puno toga na čemu trebam raditi.

Nažalost, posljedice prošlosti i lošeg života ostave prevelike rane u ljudskome biću i srcu koje je jako teško odjednom zaboraviti i zacijeliti. To je dugotrajan proces na koji sam tek koračao i preda mnom je još puno mukotrpnog rada, ali nisam nikada ni mislio da će taj put biti lagan, ali barem sada moj život ima smisao i vrijednost. Izgubio sam najgori osjećaj koji čovjek može doživjeti, a to je ispraznost i beskorisnost. Kao što svi znamo i kao što sam naučio pričajući s ljudima iz Vaše molitvene zajednice Kristofori, Đavao je jako inteligentan i veliki lukavac i zaista te "udara" gdje si najslabiji. Daje ti sve moguće osjećaje ugode (poroci) i čovjek se u tom trenutku možda osjeća ugodno, ali ti trajno uzima dušu i stvara od tebe čovjeka kakvog Bog nije htio da budeš, a poslije te toliko uništi i slomi da se sigurno svaki čovjek poslije svega što je loše uradio osjeća jadno, beskorisno i mrzi sam sebe. Što nerijetko dovoditi do suicidnih misli jer čovjek osjeća veliki sram i neugodnost. Sotona, koja te potpuno uništi kao čovjeka i dovede do samoga dna, na kraju ti se smije u lice s naslađivanjem, zato što si prihvatio njegovu igru, i smije ti se kako te "prešao" i pobijedio Boga.

Želim mladim ljudima poručiti da do Boga mogu doći na razne načine (kroz ljubav, prave prijatelji, obitelj). Imao sam tu sreću što mi je Bog poslao djevojku koja je znala za Božju ljubav i prije mene, ali isto tako nije ju znala prihvatiti i primijeniti do kraja kao ja da ju zaista osjećaš svim srcem. Prenijela je na mene kako prepoznati Boga i krenuti Božjim putem ostavljajući sve ono loše iza sebe. Kao što ste mi i Vi rekli kada sam bio na molitvi, Bog nikada ne ostavlja svoje dijete, ni u najtežim trenutcima ma koliko god se čovjeku činili bezizlaznim uvijek postoji izlaz, ali je najbitnije krenuti, a ne samo tapkati na mjestu i očajavati jer nas Bog nije stvorio da očajavamo i patimo već da slavimo život. Bog nam često zna poslati nekog svog "posrednika" uz kojeg ćemo lakše krenuti njegovim putem. Zato mladim ljudima govorim da se dobro okrenu oko sebe i da pronađu Božjeg posrednika. Samo je bitno dobro "otvoriti oči" i otvoriti "vrata" svoga srca kako bi Božja ljubav mogla do njega doprijeti. Kao što sam već ranije napomenuo, puno je lakše to izreći nego to i napraviti u svakodnevnom životu, ali vjerujte mi, više vrijedi dati si malo truda i početi se boriti s ovim životom i sa silama Zla nego vječno lutati bez cilja i trajno se uništiti.

Moj život je sada kao Raj u odnosu na život koji sam živo prije. Uspio sam pobijediti svaku vrstu sotonskoga zla i njegove lažne ugode. Naravno, ponavljam, ima tu još puno "materijala" na kojima treba raditi. Nije ni malo lagano, ali u duši i srcu osjećam se toliko sretno i bogato da se to ne može usporediti ni s jednim materijalnim bogatstvom.

Želim se još jednom zahvaliti molitvenoj zajednici Kristofori na izuzetnoj susretljivosti i ljubaznosti koju su mi pružili i sigurno je da ću ih posjetiti opet. Hvala još jednom. Bog Vas blagoslovio!


Tekst je objavljen u izvornom obliku bez lekture