fbpx

book hr banner 130x1000px

Doživjela sam koliko je Riječ Božja moćna!

Svjedočanstvo polaznice Škole molitve

Gospodin svoju Riječ, Bibliju, 'šalje' poput pisma svakome od nas pojedinačno. Ako otvoriš srce i oslušneš, čut ćeš retke koje je uputio tebi, sada, u ovoj situaciji... 

Polazim Školu molitve četiri mjeseca, i nevjerojatno je koliko osjetim dobrih plodova u svome životu i u duhovnom rastu. No, ondje gdje su velike milosti, velike su i napasti. Naime, zanimljivo je da poslije svakoga susreta jedva čekam sljedeći, a onda već za tjedan dana uspijem tek uz Božju milost i s velikim naporima pobijediti lijenost i bezvoljnost i doći na susret. Tako je bilo i prošli put.

Pa s tim se ne borim samo ja...

Tog mi je dana bilo posebno teško poći na susret. Nisam osjećala da sam u stanju milosti, bila sam iscrpljena a također sam razmišljala kako bi bilo dobro da dovršim obveze koje nisam stigla tijekom dana. No, posredstvom Božje milosti, spoznala sam što je zaista bitno u mome životu – odazvala sam se pozivu i pošla na Školu molitve. Na susret je taj put došlo samo troje od desetero polaznika koliko broji naša grupa. Uvidjela sam da se s ovim problemom ne borim samo ja... Gospodin nas je nagradio za vjernost i priuštio nam nevjerojatan susret!

Bog dopire do srca svake osobe

Razmatrali smo pohod mudraca za vrijeme Isusova rođenja (Mt 2,1-12). Tekst mi je otvorio i srce i pamet da vidim taj povijesni događaj iz potpuno nove perspektive. Riječ Božja, živa i djelotvorna, progovorila mi je na neviđen način, otvarajući susrete, kontroverze, pomake u ljudskim srcima, zbunjenosti ljudi, te niz slučajnih i isprepletenih događaja koji su Isusovim rođenjem uslijedili. Poput prave sapunice, gledala sam događaje i ponašanja ljudi, koji nisu bili u izravnom odnosu s Isusom. To malo dijete za koje nitko nije znao, rođeno je u malome mjestu Betlehemu, najmanjem od svih kneževina (kako bismo to danas nazvali, u nekoj 'zabiti'). Nije mu došao u susret nitko od rodbine ni prijatelja. Osim njegovih roditelja, nitko ga nije iščekivao. Došao je u skrovitosti, daleko od očiju i srca ljudi, na samotnom i udaljenom mjestu, daleko od svih zbivanja, tržnica, trgova i ulica, daleko od mase naroda i kićenosti kraljevskog dvora, a opet – taj je događaj donio pomutnju u svakom sloju jeruzalemskog društva; od običnog puka, preko svećenika i pismoznanaca do samog kralja, pa čak i dalje od židovskog naroda – do nakraj zemlje odakle su putovali mudraci. Tko zna koliko su dugo putovali kako bi svjedočili čudesnome povijesnom događaju. Ova istina budi nadu i vjeru da Bog, premda dolazi kao najmanji, dopire do srca svake osobe. Njegovo djelovanje nezaustavljivo je i prodire dalje no što možemo zamisliti. I kada nam se čini da Bog u svome djelovanju ne dopire izravno do čovjeka, iz Riječi Božje vidimo da svi bivaju obuhvaćeni Njegovim djelovanjem. I najmanji i naizgled neznatni događaj pohoda u ljudski život može imati toliko odjeka u dušama ljudi.

Doživjela sam koliko je Riječ Božja moćna!

Gospodin me toliko obdario na tome susretu. Zapalio je moje srce za svoju Riječ. Doživjela sam koliko je Riječ Božja moćna, djelotvorna; malo izrekne, a otkrije cijela prostranstva i beskonačne dubine koje 'leže' u njoj. Zahvalna sam Gospodinu na svakoj istini koju mi progovara preko svoje Riječi. Zahvalna sam za zajedništvo koje imamo u Školi molitve! Gospodin nam toliko želi dati i obogatiti nas, da to još ne možemo ni obuhvatiti. Kada na susretu podijelimo ono što smo primili u Riječi, međusobno se obogatimo iskustvom i spoznajama koje dobivamo. Sa susreta se vratimo promijenjeni, obnovljeni, obgrljeni Njegovom prisutnošću i djelovanjem, s dubokim pouzdanjem da će On, intervenirajući u našim srcima na makar i najneznatniji način, dotaknuti ljude do nakraj zemlje!

Svjedočanstva, iskustva i dojmove polaznika Škole molitve; misli, iskustva, savjete voditelja i još mnogo toga - čitajte u časopisu Book!