fbpx

book hr banner 130x1000px

Počela sam čitati Bibliju

Kako sam na poticaj voditelja i grupe Škole molitve iz Siska počela redovito čitati Bibliju

Često kada želimo izgraditi neku naviku, to ne možemo sami. Potrebno nam je društvo ili voditelj koji nas na to potiče. Ovo iskustvo sa Školom molitve govori upravo o tome.

Na duhovne obnove idem već šest godina. Redovito sudjelujem na svetoj misi. Na molitveno-evangelizacijskim susretima koje organiziraju Kristofori čula sam, doznala i naučila puno. Svaki put jedan ili dva predavača govore o zanimljivoj temi. Vidjela sam brojna ozdravljenja i iscjeljenja a i sama sam ozdravila nakon polaganja ruku i počivanja u Duhu Svetom.
Svi oni savjetuju čitanje Božje riječi. Svećenici u svojim propovijedima savjetuju čitanje Božje riječi. Pokušavala sam početi redovito čitati Bibliju u više navrata tijekom svog života, ali svaki put bih brzo odustala. Nisam baš sve razumjela, imala sam dosta nedoumica i još više pitanja. A koga pitati kako čitati Bibliju?
Jednom prilikom čitajući Book, čija sam pretplatnica, naišla sam na obavijest o Školi molitve. Kada se okupila grupa u Sisku, poznanik me pozvao da im se pridružim. I tako sam krenula na Školu.
Otvaranje duha i razuma
Svakog četvrtka navečer voditelj nas je strpljivo vodio kroz čitanje, meditaciju, razmišljanje i molitvu na temelju kratkog odlomka iz Biblije. Odgovarao je na naša pitanja i nedoumice, upućivao nas i hrabrio.
Moj razum i moj duh počeli su se otvarati djelovanju žive Božje Riječi – nestajali su strahovi i nepovjerenje, a na njihovo mjesto dolazili su radost i mir. Dogodile su se promjene u mome životu i stavovima: ono što mi je prije bilo neshvatljivo postalo mi je jasno i jednostavno; gdje je prije bila slabost pojavila se snaga; gdje je prije bila mlakost i komotnost došla je motivacija.
Božja riječ je živa riječ
Biblija za mene danas više nije knjiga u kojoj Bog objavljuje sve što je učinio za nas, nego je ona sredstvo komunikacije s Njime, način na koji mi On govori, vodi me, tješi, upućuje, savjetuje i odgovara na moja aktualna pitanja i probleme. A to sam naučila u Školi molitve. Hvala i slava Isusu!

Svjedoči: dr. med. Mirna Sadak