fbpx

book hr banner 130x1000px

Isus je bio uz mene

Vjera i pouzdanje ovoj su djevojci donijeli mir i sretan ishod veoma rizične operacije, te nevjerojatno brz oporavak

Vjera i pouzdanje ovoj su djevojci donijeli mir i sretan ishod veoma rizične operacije, te nevjerojatno brz oporavak. Želimo joj da cijeli svoj život, svaku situaciju stavi u Gospodinove ruke; u njima je vječna sigurnost

Odlučila sam posvjedočiti na poticaj majke i prijateljice...

Unazad godinu dana, možda i više, imala sam jake glavobolje, mučnine i povraćala sam; ruke i noge su mi se tresle; često sam osjećala slabost i umor. Mnogi moji najbliži, profesori, pa čak i doktori mislili su da izmišljam, da je to pubertet i da samo želim izostati iz škole, no majka mi je vjerovala i zatražila dodatne pretrage.

Magnetska rezonanca mozga pokazala je na pinealnoj žlijezdi cistu veću od dva centimetra; pritiskala mi je centre za vid i sluh i zato se hitno morala izvaditi. Dogovorena je operacija u KBC-u Sestre milosrdnice.

Bila sam jako uplašena, jer je operacija bila veoma rizična. U tim teškim trenutcima imala sam podršku roditelja, prijatelja i najbližih. Oni su me približili i upoznali s Milosrdnim Isusom i nebeskom Majkom.

Na klanjanju

Jedne subote prijateljica je moju majku i mene povela na Ovčaru, na euharistijsko klanjanje koje je vodio vlč. Marin. Molila sam Isusa da mi podari snage i hrabrosti da nosim taj križ; nisam tražila čudesno ozdravljenje, samo sam htjela da me podigne kad posustanem i padnem pod tim križem, da obriše svaku moju suzu i da me svaki put podsjeti da nisam sama, da je On ovdje i da me neće ostaviti.

Za vrijeme klanjanja moje se srce ispunilo mirom i ljubavlju, bilo je prekrasno! Nakon klanjanja, primila sam bolesničko pomazanje; tada sam osjetila veliko olakšanje. Znala sam da je Isus uz mene; znala sam da neće dopustiti da se dogodi išta loše. Srce mi je bilo ispunjeno mirom i blagoslovom, osjećala sam se sigurno. Isus je sakrio moju bol i jad u svoje rane i svojom me ljubavlju nosio kroz to teško razdoblje.

Molitva u bolnici

Na odjelu nisam poznavala nikoga i nisam bila upućena ni u što. Posjeti su trajali samo sat vremena, što mi je teško padalo, ali me nije i obeshrabrilo.

Dan prije operacije glavna mi je sestra rekla da će mi doktori u vensku žilu u vratu morati ugraditi cjevčicu. Kad je došao taj trenutak, bila sam izvan sebe. Iako su mi dali lokalnu anesteziju, bol je bila neopisiva. Vrištala sam, plakala i željela da to završi što prije. No, slika pluća je pokazala da cjevčicu nisu dobro namjestili; doktori su vikali i paničarili... U suzama sam preklinjala da mi to ne govore. Iscrpljenu i umornu odvezli su me u šok sobu da bi cjevčicu namjestili ponovno. Tijekom zahvata, naizmjence sam molila Očenaš, Zdravomariju, Slava Ocu i Anđelu čuvaru. Osjetila sam prekrasan, neopisiv mir. Znala sam da je Isus uz mene, nisam osjetila nikakvu bol, nisam pustila ni suzu. Prije spavanja izmolila sam krunicu Milosrdnog Isusa i zahvalila Bogu na onome što je učinio za mene.

Došao je i dan operacije; trajala je više od četiri sata. Povraćala sam cijelu noć, no uz mene je bila predivna medicinska sestra koju je poslao sam Bog. Nakon deset dana u bolnici, vratila sam se kući. Već mjesec dana nakon operacije krenula sam u školu!

Volite i ljubite jedni druge

Znam da je čudo što je sve dobro prošlo, da je čudo što sam se brzo oporavila, znam da me je spasila moja vjera i da sam primila veliku milost i blagoslov.

Neizmjerno sam zahvalna Bogu, Milosrdnom Isusu, nebeskoj Majci i svim svetima. Zahvalna sam prijateljici koja me upoznala s vjerom i Milosrdnim Isusom, što me upoznala s velečasnim Marinom i predivnom časnom sestrom Karmelom, njegovom sestrom. Zahvalna sam svojoj obitelji koja je cijelo vrijeme bila uz mene. Zahvalna sam i svim ostalim prijateljima, ljudima koji su molili i postili za mene.

Volite i ljubite jedni druge, slavite i molite Boga... i vjerujte da će vam sve biti uslišano i dano!