fbpx

book hr banner 130x1000px

Alisa u zemlji čudesa

SVJEDOČANSTVO Nakon otprilike tjedan dana, bol je potpuno nestao

Dragi moji!

Mnogo puta do sada kad bi me nešto neugodno iznenadilo, voljela sam se našaliti i reći da živim kao moja imenjakinja u Zemlji čudesa i stalno se nešto čudim.
Rezimirajući dojmove sa susreta u Opatiji, moram priznati da je istina zapravo mnogo ljepša od toga. Preplavljena Božjom milošću, spoznajem da Gospodin u mom životu oduvijek čini čuda, koja najčešće ne prepoznajem kao takva i moj život je doista i bez šale prava Zemlja čudesa!

Čudo broj 1. – Ljubav

Božja Providnost je moj život vezala uz čovjeka prepuna Duha Svetoga, umjetnika u doslovnom smislu, i po vokaciji. Mene, koja sam rasla u obitelji bez vjere, Gospodin je postavio da budem oslonac i potpora čovjeku koji se raduje Gospodinu jednostavno cijelim svojim bićem. Sve ono što mu je uskraćeno u fizičkom smislu, obilno je nadoknađeno u duhovnom. Ni prirođeni hendikep, ni bolest koja mu je u ranom djetinjstvu ponovo oduzela nešto od tjelesnog, ni skromne obiteljske prilike, nisu mogle zatomiti to obilje prisutnosti Duha Svetoga i izvor neiscrpne Božje životne radosti u, za mene najljepšim plavim očima na svijetu. Znate onaj osjećaj kad se u vama jednostavno dogodi 'klik' i tada duboko u sebi jednostavno znate da tu ne pomaže nikakvo mozganje jer, uostalom, srcem se najbolje vidi! E upravo tako nas je Gospodin blagoslovio prije gotovo 40 godina. Leptirići su se u međuvremenu smirili i nije sve uvijek bilo idealno, ali njegujući tu ljubav, Njegov blagoslov nas je uvijek pratio.

Čudo broj 2. – Vjera

Ključni trenutak za moj rast u vjeri dogodio se kad je naš stariji sin krenuo na vjeronauk i od tog trena smo svake nedjelje išli svi zajedno na misu. Dečki su ministrirali, a nas dvoje išli u pratnji. Suprug je imao sve sakramente, ali ja ništa nisam znala – bila sam doslovno tabula rasa! Sjela sam u zadnji red i učila. I svaka misa bila je za mene, zahvaljujući izvrsnom propovjedniku, čudesno otkriće Božje Riječi. Uskoro sam primila sakrament potvrde i nikad neću zaboraviti onaj neopisiv osjećaj dubokog mira i sigurnosti koji me držao neko vrijeme. Aktivirala sam se u župi, ispunila davnu želju i počela svirati orgulje i još uvijek sam „na putu“… Bilo je uspona, ali i padova pa i lutanja. Znam da je moj Anđeo čuvar imao mnogo posla sa mnom i da se sigurno jako umorio prateći me. Ali ustrajem, jer sam tu gdje jesam po Njegovoj milosti. On me je pozvao, iako nisam dostojna i zato sam beskrajno zahvalna!
Sad je na meni da uzvratim tu istu milost našoj djeci te ustrajnom molitvom vratim izgubljene ovčice… Predajem Ti ih, Gospodine, jer oni su Tvoji!

Čudo broj 3. – Naći posao

Nažalost, danas mnogi znaju što znači biti bez posla. Dijelila sam sudbinu mnogih, ostavši bez posla u 51. godini, istovremeno prekvalificirana za mnoge poslove, a prestara za mnoge druge, jer znanje i iskustvo nisu na cijeni ovih dana, zar ne?! Realno gledajući, naći posao bila je nemoguća misija!
Dakle, dobila sam otkaz ugovora o radu, zakinuli su me za otpremninu, rate kredita za automobil redovito stižu, a u kući maturantica koja se sprema na studij, dok suprug prima minimalnu mirovinu. Ali ja sam uza sve ovo nabrojeno bila potpuno – mirna. Jednostavno sam znala da će se Gospodin pobrinuti za nas, potpuno sigurna u Providnost Božju! Dobro, zatvorio mi je vrata (i hvala mu na tome jer o onome što se zbivalo iza njih mogla bih ispisati priručnik o mobingu!), ali sigurno će mi otvoriti prozor, samo moram biti strpljiva. Znakovito je i to da mi je otkaz  uručen istog dana kad je održan inicijalni sastanak Organizacijskog odbora Prvog neprekidnog čitanja Biblije u našem gradu, a ja sam dobila zadatak da koordiniram aktivnosti i raspored čitača. Pa što da se brinem kad je Gospodin uz mene?!
I Gospodin je tako sve posložio da sam nakon devet mjeseci dobila (bez veza, ali po Njegovoj vezi!) posao koji mi dopušta da mogu činiti dobre stvari za mnoge. Moram dodati da sam počela raditi u roku od mjesec dana nakon što mi je isplaćena posljednja naknada za nezaposlene(!). Pa tko još vjeruje u slučajnosti?! Hvala Ti, Isuse ljubljeni.

Čudo broj 4. – Ozdravljenje

Već gotovo pola godine izmiču mi susreti u Puli zbog raznih situacija, a ja imam obvezu svjedočiti i zato ovako moram s Vama podijeliti svoju radost i zahvalnost!
Dok je g. Josip Lončar po spoznaji Duha Svetoga objavljivao brojna ozdravljenja, spomenuo je da Gospodin nekome ozdravlja kukove i sve vraća na svoje mjesto, u stanje potpunog zdravlja. I dodao je kako će ta osoba sljedeći put svjedočiti o tome.
Tih sam dana nakon svakog, makar i kraćeg hodanja imala problema s kukovima, a naročito u desnom kuku koji je počeo ozbiljno boljeti tako da sam s teškoćom i sjedila. Otvorena Božjoj milosti i djelovanju Duha Svetoga, u trenucima Josipove molitve, osjećala sam laganu toplinu i ugodu u kukovima. Još uvijek nesigurna i s mišlju kako nisam dostojna, zahvaljivala sam Gospodinu: „Ako je Tvoja volja, Gospodine, bit će, ako ne, nije još moje vrijeme, nekom drugom je ovo bilo potrebnije!“ Nakon otprilike tjedan dana, bol je potpuno nestao. I nema ga već pola godine. Slava i hvala Isusu!

Čudo br. 5 – Legay

Neki poslovi su se pozavršavali, neki samo djelomično, ali napokon smo se uspjeli organizirati i odlučili u zadnji tren ipak otići na susret u Opatiju – učiniti nešto za sebe! Svatko je imao svoju zadaću na tom susretu. Mene je Gospodin poslao da poslužim kao prevoditelj uz predivnu Legay.
Mnoga svjedočenja objavljena na ovim stranicama dodirnula su me, ali jedna poruka naročito: „I na koljenima si previsok“. Pogađate kako sam provela gotovo cijelo vrijeme prevođenja uz Legay koja je u invalidskim kolicima – na koljenima, da bih bila u najpovoljnijem položaju za dobro čuti i prenijeti Legay što traže od Gospodina naša braća i sestre, a zatim njima prenijeti poruke koje im je Legay željela reći po spoznaji Duha Svetoga. A ona, u kasnim sedamdesetim, nježna lica prirodne neprolazne ljepote, velikih vedrih i toplih očiju boje različka koje ne odaju njezine godine, sva od osmjeha, meke sijede kose skupljene na potiljku, nježnih ruku, s velikom radošću prigrlila je sve koji su došli sa svojim potrebama pred Gospodina. Njezine riječi spoznate silom Duha Svetoga vidale su rane, pružale utjehu i dobar savjet (postite od riječi, ne blebećite – molite u tišini!); suze su tekle i rađale novi život u duhu Istine i Ljubavi.
Neopisivo sam zahvalna Gospodinu na ovoj milosti. Da me nije blagoslovio ovim zadatkom, susret u Opatiji bi za mene bio još jedna lijepa duhovna obnova puna slavljenja Gospodina. Ovako je to postalo mnogo, neizmjerno mnogo više. Poput našeg brata, i ja sam i na koljenima bila previsoka tako mnogo puta. I stoga me Gospodin poslao da sate (s lakoćom) provedem na koljenima slušajući i pomažući mojoj braći i sestrama da čuju Božju poruku i da prime dar Duha Svetoga i ozdravljenje duha, duše i tijela dok je istovremeno liječio moje srce i moje rane i otvarao moje srce spoznaji Njegova beskrajnog milosrđa. Svaka poruka koju sam prenijela bila je dijelom namijenjena i mojoj duši i snaga Duha Svetoga počivala je nad nama.
Pa sad nek' mi netko kaže da ne živim u Zemlji čudesa! O da, itekako!

Joanne Petronella ispratila nas je blagoslovom i iznenadila izjavom upućenom mom suprugu: „Pratila sam vas večeras – Duh Gospodnji je nad vama!“ (Doduše, to jest činjenica, kao što sam negdje na početku ovog teksta i napisala, ali sestre moje drage, tko će sad s njim doći na kraj?!  Šala mala!)

Hvala svima koji su se potrudili da susret u Opatiji bude tako lijep unatoč velikoj gužvi.

Nadam se da će ovo moje svjedočanstvo biti nekome poticaj da otvori svoje srce i prepusti se Očevoj volji. Tek predajući Bogu sve što mislimo da posjedujemo, a dobili smo tek na mudro upravljanje, predajući mu sebe i svoje srce, možemo po Njegovoj milosti postati baštinici Kraljevstva Nebeskog.

Blagoslivljajte Gospodina koji vas svjetuje te vam i noću srce opominje. Neka vam je Gospodin svagda pred očima; jer vam je zdesna, nećete posrnuti!
Obilje Božjeg blagoslova svima:
Neka vas blagoslovi Gospodin i neka vas čuva!
Neka vas Gospodin licem svojim obasja, milostiv neka vam bude!
Neka pogled svoj Gospodin svrati na vas i mir vam donese!
Amen

Alisa u zemlji čudesa
Labin, 26. svibnja 2015.