fbpx

book hr banner 130x1000px

Hodočašće u Svetu zemlju

Hodočašće sv. Šarbelu u Libanon - ožujak 2024.

Hodočašće sv. Šarbelu u Libanon - 19.-26. ožujka 2024.

Prijave su u tijeku i traju do veljače 2024.! 

Prijavite se putem obrasca

Hodočašće sv. Šarbelu u Lebanon

Program/sadržaj

Utorak, 19. ožujak 2024: Beirut

Okupljanje u zračnoj luci u Zagrebu tri sata prije leta. Let u 19.55 sati. Let preko Istanbula. Dolazak u Beirut u 02.25 sati, upoznavanje s vodičem. Vožnja do hotela – Raspored u sobama. Noćenje.

 Srijeda, 20. ožujka 2024.: St. Charbel Annaya – Byblos

Doručak u hotelu.Transfer kroz planine Annaya. Posjetite svetištu i mjestu hodočašća sv. Šarbelu gdje je sv. Šarbel proveo svoj život. Ručak. Transfer do Biblosa. Posjet Staroj luci, starom antičkom gradu i tržnici, katedrali sv. Ivana Marka, arheološkom nalazištu Biblosa. Posjet dvorcu Byblos (uključen ulaz). Povratak u hotel, večera i noćenje.

 Četvrtak, 21. ožujka 2024. : Baalbeck – Bechouat

Doručak u hotelu. Odlazak do grada Baalbeck i posjet poznatom hramu jednom od najvećih čuda antičkog svijeta (uključen ulaz). Mjesto jedne od najmegalitnijih ruševina Rimskog Carstva, monumentalni hram Jupitera star dvije tisuće godina koji se nalazi na vrhu tri tisuću tona kamenih blokova. Ručak. Posjet crkvi u kojoj se nalazi kip Djevice Pontmainske – Francuska se očitovala iscjeljenjem dječaka u Bechouatu. Transfer natrag u hotel, večera i noćenje.

Petak, 22. ožujka 2024.: St. Charbel Annaya – Jeita - Bkerke

Nakon doručka, vožnja do Annaye, sudjelovanje u procesiji svakog 22. u mjesecu. Misa. Ručak. Posjet Jeita Grotto (ulaz uključen), glavno turističko odredište koje igra važnu društvenu, gospodarsku i kulturnu ulogu, te je ušla u finale natječaja u novih sedam prirodnih čuda. Vožnja do Bkerké. Posjet zimskoj rezidenciji Maronitskog katoličkog patrijarha. Povratak u hotel, večera i noćenje.

Subota, 23. ožujka 2024.: Kozhayya - Cedars - Qadisha Valley

Doručak u hotelu. Kadiška dolina: Posjet samostanu Svetog Antonija u “Quzhayya” gdje je osnovana prva tiskara na Bliskom istoku. Dolina Qadisha nalazi se na UNESCO-vu Popisu svjetske baštine. Poznata je po samostanima i kapelama uklesanima u stijene uz bočne strane a jedna od najvećih je crkva svetog Antuna koju je u 17. stoljeću osnovao libanonski maronitski red. Posjet crkvi koja je ugrađena u bočnu stranu stijene u samostanskom dvorištu, a tu je i mali muzej ispod kojeg se čuvaju predmeti iz prošlosti samostana. Obilazak libanonske cedre; najstarija cedar šuma čije je drveće simbol zemlje i smatra se, zajedno s ostalim cedrovim šumama, pravi Cedrovi Gospodnji "Arz el Rab" (uključen ulaz). Ručak. Posjet mjestu Bequa Kafra, rodnom gradu svetog Šarbela. Vožnja do Dimana i do vidikovca s kojeg se pruža veličanstveni pogled na Kadishu, svetu Dolinu svetaca. Večera i noćenje.

Nedjelja, 24. ožujka 2024. : St. Rafca – Hardini - Batroun

Doručak u hotelu. Odlazak u Kfifan i posjet svetištu sv. Neemata Allaha Hardinija kojega je sv. Ivana Pavla II. proglasio svetim i grobu blaženog sv. Estephana Nehmea. Zatim vožnja do Jrabta i posjet grobu sv. Rafca u samostanu sv. Josipa. Obilazak mjesta gdje je živio sv. Rafqa. Vožnja do Batrouna, posjet gradu i crkvi sv. Estefana. Povratak u hotel. Večera i noćenje u hotelu. 

Ponedjeljak, 25. ožujka 2024.: Beirut - Sidon - Joun - Maghdoushe

Nakon doručka, transfer i panoramski obilazak grada Bejruta – transfer do Visit Our Lady of Mantara u mjestu Maghdouche. Prema svetoj predaji Djevica Marija je pratila svog sina kada je putovao u Tir i u Sidon. Međutim, Židovkama nije bilo dopušteno ići u poganske gradove. Stoga, kako je Sidon bio kanaanski grad i stoga poganski, Marija je čekala svog sina u ovoj špilji u mjestu Maghdouche, jer je ovuda prolazila rimska cesta koja je vodila od Jeruzalema do libanonske obale sela. Ovdje je čekala u molitvi i meditaciji, od čega potječe i naziv Gospa čekanja – “al Mantara.” Ručak. Nastavak panoramskog razgledavanja grada Sidona, morskog dvorca i starog grada, tržnice, posjet mjestu Khan Al Franj. Sidon je jedan od najstarijih obalnih gradova; stari grad je izvanredan – do danas je sačuvao svoje drevno podrijetlo te je i dalje živo trgovačko mjesto. Mala vrata u sredini tržnice vode do svetišta gdje su se apostoli Petar i Pavao navodno susreli 58. godine. Crkveni zapisi govore da su se sveti Petar i Pavao sastajali u ovoj sobi”. Transfer do grobnice Bechara Abou Mrad u Jounu. Povratak u hotel, večera i noćenje.

Utorak, 26. ožujka: Harissa - zračna luka Beirut

Doručak u hotelu. Posjet Gospe od Libanona Harissa nalazi se na 650 metara nadmorske visine, to je važno hodočasničko mjesto za muslimane i kršćane – posjet veličanstvenoj bazilici s pogledom na zaljev Jounieh. Razgledavanje mozaika svetog Pavla. Odlazak u zračnu luku u Bejrutu i let u 15.30 sati za Zagreb. Dolazak u Zagreb u 20.05 sati.

 • sveta misa: svaki dan u jednom od navedenih mjesta
 • škola molitve: u hodočašće je, osim klasičnog programa, uključen tečaj molitve (Škola molitve) koji se održava na autentičnim lokacijama i uključuje predavanja te praktične vježbe.
 • aranžman: 7 noćenja na bazi polupansiona (doručak/večera/noćenje) + ručkovi; smještaj u hotelima

Nadoplata za jednokrevetnu sobu 350 EUR

Ukupna cijena 1450 EUR + 70 EUR

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Beirut – Zagreb
 • aerodromska pristojba
 • 7 noćenja u hotelu na bazi polu pansiona
 • ručkovi + bezalkoholna pića 
 • ulaznice za sve lokacije navedene u programu
 • lokalni vodič; za sve dane prema programu sa svojim troškovima (troškovi, obroci itd.), engleski jezik
 • prijevoz luksuznim privatnim motornim autobusom, opremljenim s najmodernijim sadržajima, prema gore navedenom programu
 • svi troškovi vozača
 • duhovno vodstvo

 Nije uključeno:

 • Sve ono što nije posebno navedeno u paragrafu “Cijena uključuje”.
 • putno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od rizika otkazivanja putovanja (ono se dogovara posebno s agencijom i to je potrebno napomenuti prilikom prijave).
 • Napojnice za vodiča, vozača, restorane…

Prijave i putovnica

- Prijave se primaju do 20. siječnja! Ako se do tada ne prijavi dovoljan broj hodočasnika, hodočašće se otkazuje.
- Putovnica mora vrijediti 6 mjeseci od datuma putovanja.

Hrvatskim državljanima je potrebna viza za Libanonsku Republiku, ali Hrvatska je uvrštena u skupinu zemalja čijim se državljanima za ulazak u Libanon vize izdaju u zrakoplovnoj ili pomorskoj luci besplatno po prispjeću i to na rok od 30 dana s mogućim produženjem na rok do 90 dana

Detalji leta - Turkish airlines:

 • 1 TK1056 L  TU 19MAR  ZAGIST HK30  1955 0010
 • 2 TK 828 L  WE 20MAR  ISTBEY HK30  0130 0225
 • 3 TK 825 Q  TU 26MAR  BEYIST HK30  1530 1740
 • 4 TK1055 Q  TU 26MAR  ISTZAG HK30  1900 2005

Hodočašće organizira putnička agencija „Magdala” u pratnji svećenika iz Hrvatske. Zadržavamo pravo izmjene programa.

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa. Za neke je stavke moguć dogovor.

Za detaljne informacije i rezervacije: nazovite nas na 091/949-8854 (radnim danom 8 – 16 sati) ili se javite e-poštom na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Obrazac za prijavu


captcha
Powered by BreezingForms