fbpx

book hr banner 130x1000px

Ljubav i poštovanje - Iskustva i svjedočanstva

Da mi je netko prije par godina rekao da postoji nauka kako „naučiti ljubiti” i da za to postoji tečaj, vjerojatno bi mi to bilo pomalo smiješno

Tečaj ‘Ljubav i poštovanje’ pomogao mi je da shvatim da fokus nije na meni


Da mi je netko prije par godina rekao da postoji nauka kako „naučiti ljubiti” i da za to postoji tečaj, vjerojatno bi mi to bilo pomalo smiješno. 

Neshvatljivo mi je kako, iako imamo svakojake diplome i završene fakultete, ne znamo osnove ljubavi. Zatvorene su nam oči i ne znamo kako ljubiti i biti sretni. A formula je tako jednostavna, samo je treba proučavati i svakim danom ponovo je pisati svojim djelima. Shvatila sam da nas društvo potiče da se fokusiramo samo na sebe; uči nas da, ako ti se nešto kod partnera ne sviđa, da ga jednostavno ostaviš, okreneš stranicu života i nastaviš dalje sam ili s nekim drugim, kreneš ponovno i ispočetka. Odnosno, govori nam se da ćemo biti sretni ako u fokus prvo stavimo sebe. 

Na tečaju „Ljubav i poštovanje” ojačana je moja vjera u Isusa Krista, u mog supruga i sebe, u moju obitelj. Voditelji su mi pomogli ojačati vjeru u ljude i pokazali da je bitno da u društvu svjedočimo svoju ljubav. Neke stvari koje sam čula, „sjele” su tek nakon nekoliko dana, pa i tjedan. Sretna sam i zahvalna na tim, naizgled malim stvarima, a koje su ustvari jako velike i bitne… A to su vjera, moj suprug, djeca, vi… 

Voditelji vjerojatno nisu ni svjesni kolika velika djela čini ovime što rade, što vode ovaj tečaj, što svjedoče svoja iskustva i što nam prenose naučeno. Zato želim podijeliti s njima i vama ovo svoje svjedočanstvo. Bogu hvala. 

Posvjedočila polaznica malih grupa „Ljubav i poštovanje“