fbpx

book hr banner 130x1000px

Ljubav i poštovanje - Iskustva i svjedočanstva

Tečaj „Ljubav i poštovanje“ pomogao nam je pripremiti se za brak

„Posebno sam sretan što smo sudjelovali na tečaju prije braka. Svjedočanstva, ohrabrenja, problemi, odnosi s djecom i sve što su bračni parovi dijelili s nama, bili su mi od velike pomoći. Iako smo zaručnica i ja već prakticirali ljubav i poštovanje, na tečaju sam dodatno bio opomenut kako brak može izgledati ako budem živio sebično.“ 


Na početku svoga svjedočanstva, želio bih se zahvaliti voditeljima tečaja na uloženom trudu. Moja zaručnica i ja popravili smo mnogo toga i prisjetili se onoga što smo znali otprije. Tečaj me je potaknuo da se trudim i posvećujem, da ljubim svoju zaručnicu i da ju razumijem. Iako je tečaj usmjeren na bračni odnos, principe koje sam naučio mogu primjenjivati i u odnosima sa svojim bližnjima. 

 

NAUČILI SMO BRŽE IZLAZITI IZ „LUDOG KRUGA“

Posebno sam sretan što smo sudjelovali na tečaju prije braka. Svjedočanstva, ohrabrenja, problemi, odnosi s djecom i sve što su bračni parovi dijelili s nama, bili su mi od velike pomoći. Iako smo zaručnica i ja već prakticirali ljubav i poštovanje, na tečaju sam dodatno bio opomenut kako brak može izgledati ako budem živio sebično. Nešto prekrasno (kao što je brak) može postati pakao zbog nerazumijevanja, sebičnosti i neznanja. Promatrajući parove shvatio sam da se svi oni vole i žele biti ljubljeni i poštovani, međutim u brakovima se često zbog neznanja događaju teške svađe. Ljudi se pitaju za koga su se to oženili/udali. Na tečaju sam shvatio da – ako ću se držati Božjih načela (u mom slučaju ljubiti svoju zaručnicu kao Krista, pokazivati joj tu ljubav na način kako ju ona može primiti) – Bog će posvetiti brak i on će funkcionirati onako kako je i bio zamišljen. Iako se i dan danas posvađamo i porječkamo, naučili smo brže izlaziti iz „ludog kruga“ i uzeti si pauzu da se smirimo i pomolimo.  

 

IZVANREDNA PRIPREMA ZA BRAK 

Netko bi se možda pitao mogu li određena načela ili zapovijedi spasiti brak? Tvrdim da mogu. Jer kada bismo nakon svakog susreta prepričavali dojmove od prijašnja dva tjedna, vidjeli bismo koliko smo napredovali – od početnog okrivljavanja i optuživanja do kasnijeg uvažavanja, poštovanja i jasnog izražavanja osjećaja. Svi smo se nekako zbližili, svima nam je u određenim trenucima bilo teško kada bismo shvatili kakvi smo, no s druge strane bili smo i radosni gledajući dobre i blagoslovljene plodove svoga truda. Mnogima sam već svjedočio koliko je tečaj koristan. Mislim da bi tečaj bio izvanredna priprema za brak jer daje pravi uvid u ono što brak jest, što nas čeka i kako se pripremiti za to.

Neka vas Gospodin blagoslovi. Zaista sam bio sretan kad sam gledao plodove tečaja i samo sam blagoslivljao Boga na takvim očitim promjenama i obraćenjima koja se događaju na njemu.

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu.)