PREDNOST KUPNJE U NAŠOJ WEB-KNJIŽARI - Provjerite opcije besplatne dostave!

POŠTARINA ZA NARUDŽBE KNJIGA U VRIJEDNOSTI DO 200 KN IZNOSI SVEGA 10 KN, DOK JE POŠTARINA ZA NARUDŽBE KNJIGA IZNAD 200 KN BESPLATNA!*
POŠTARINA ZA BOOK JE VEĆ UKLJUČENA U CIJENU!

*Vrijedi na području Hrvatske. Poštarina za inozemstvo: prema važećem cjeniku Hrvatske pošte.

book hr banner 130x1000px

U školi Duha Svetoga

U školi Duha Svetoga

39.00 Kn
Izdavač : Teovizija
Rasprodano

o. Jacques Philippe
Meki uvez
72 str.


U Bibliji Duh Sveti je Tješitelj, snaga s visina koja dolazi u pomoć našoj slabosti. Mi smo vrlo krhki, suočeni s tolikim borbama, lako zalutamo, pa nam pomoć Duha Svetoga ne bi smjela biti luksuz, nego bitan sastojak našeg kršćanskog života. Bez nje nećemo moći rasti niti odgovoriti pozivu na svetost koji nam Bog upućuje.

Kako dopustiti Duhu Svetomu da nas vodi i da nam pomaže? Kako se širom otvoriti njegovom djelovanju koje prosvjetljuje razum i srcu daje snagu?

Duh Sveti prisutan je u svakoj krštenoj osobi i sposoban je – mnogo više nego što možemo i sanjati – usmjeravati nas i pomagati nam poticajima koje budi u dubini ljudske duše. Ako ih naučimo prepoznati i prihvatiti, obratiti pozornost nadahnućima koje nam Bog daje da bi nas potaknuo, napredovat ćemo divovskim koracima u kršćanskom životu i postat ćemo slobodniji, jednostavniji i sretniji kršćani.

Ova knjižica, napisana jednostavnim i konkretnim jezikom, želi nam pokazati kako se praktično otvoriti djelovanju Duha Svetoga.


Sadržaj

Svetost je djelo Duha Svetoga

 1. Svetost nadilazi ljudske snage
 2. Samo Bog poznaje naše putove
 3. Vjernost jednoj milosti privlači nove milosti

Kako pospješiti poticaje Duha Svetoga

 1. Slavljenje Boga i zahvaljivanje
 2. Željeti i moliti
 3. Bogu ništa ne odbiti
 4. Sinovska poslušnost puna povjerenja
 5. Predanje
 6. Nenavezanost
 7. Tišina i mir
 8. Vjerno ustrajati u tihoj unutarnjoj molitvi
 9. Ispitati dubine srca
 10. Otvoriti srce duhovnom savjetniku

Kako raspoznati da neki poticaj dolazi od Boga?

 1. Postupno stjecanje „duhovnog osjetila“
 2. Kriteriji koji omogućuju utvrditi da neki poticaj dolazi od Boga: Izvanjski kriterij: Bog ne protuslovi samom sebi; Usklađenost sa Svetim pismom i naukom Crkve; Usklađenost sa zahtjevima životnog zvanja; Unutarnji kriterij: po plodu se stablo poznaje; Stjecanje iskustva; Razlučivanje duhova; Dodatni znaci: postojanost i poniznost; Je li Božja volja uvijek ono što nas najviše stoji?; Kako se odnositi prema nadahnućima; Što se događa kada nismo vjerni poticajima milosti?

Zaključak

Molitva kardinala Merciera

Tekstovi Louisa de Lallemanta

 1. Što je poslušnost Duhu Svetomu?
 2. Kako postati poslušan Duhu Svetomu?
 3. Odgovor na nekoliko primjedaba
 4. Zašto smo poslušni Duhu Svetomu? Savršenstvo i spasenje ovise o poslušnosti milosti
 5. Izvrsnost milosti i kako je pogrješno suprotstavljati joj se

Tekstovi svetog Franje Saleškog

 1. Kriteriji razlučivanja duhova
 2. Poslušnost, znak da su nadahnuća istinita
 3. Kako prepoznati Božju volju
 4. U Mariji je Duh Sveti djelovao bez ikakve prepreke
 5. Sedam darova Duha Svetoga

Sloboda i podložnost


O. Jacques Philippe rođen je 1947. g. u Metzu (Francuska). Svećenik je u zajednici Blaženstava (Communaute des Beatitudes), katoličkoj francuskoj zajednici osnovanoj 1973. g. Više od deset godina bio je poglavar kuće koju je zajednica osnovala u Rimu. Tih godina vodio je duhovne vježbe i misije po Italiji i zemljama istočne i srednje Europe. Napisao je više knjiga o molitvi srca i o molitvi uopće, o unutarnjem miru i o slobodi srca. Nakon što je bio imenovan u Generalni savjet zajednice, bio je odgovoran za svećenike i bogoslove Zajednice, a zatim i tri godine za novicijat zajednice. Nakon što je završio izobrazbu iz Crkvenog prava, bio je zadužen za pitanja Statuta zajednice. Nakon deset godina u Savjetu zajednice, 2000. g. bio je oslobođen te zadaće da bi se mogao više posvetiti propovijedanju, vođenju duhovnih vježbi, pisanju i duhovnom praćenju.

Košarica

Košarica je prazna