fbpx

book hr banner 130x1000px

Čudesan susret u Međugorju

Ondje sam na Križevcu vidjela Milosrdnog Isusa; rekao mi je: „Kćeri moja, dođi, sve sam ti..."

Htjela bih posvjedočiti o svome susretu s Gospodinom Isusom, odnosno o svome obraćenju. To se dogodilo prije pet godina u Međugorju, posredstvom molitvene zajednice sv. Križa u Sigetu, koju vodi fra Smiljan Kožul.

Bolesna, a nalazi uredni...

Godinu dana nakon što sam se udala, i potom rodila kćer Rebeku, razboljela sam se. Smršavjela sam toliko te nisam mogla hodati, trpjela sam jake glavobolje i zbog njih povraćala... više jednostavno nisam imala volje za život. Međutim, liječničke pretrage pokazivale su da je sve u redu; svi su nalazi bili u granicama normale...

Teško djetinjstvo

Moji roditelji nisu išli u crkvu; otac je bio komunist a majka nije vjerovala ni u što. Zato sam se krstila tek pred udaju, ali tek onako, da to obavim. U mojoj šestoj godini (i prije, ali se toga sjećam samo kao u magli), otac me silovao. Šutjela sam a on je to ponavljao; mislila sam da je to normalno... Majka je bolovala od epilepsije pa sam, što sam bila starija, obavljala sve više kućanskih poslova. To mi je uz školu bilo naporno. Kad sam krenula u srednju, skupila sam snage i rekla ocu da ću ga ubiti ako me bude još jednom taknuo. Nakon toga me više nije dirao, ali me zato maltretirao psihički, ništa mi ne dopuštajući.

Susret s Isusom u Međugorju

Kada sam se, u 22. godini, udala, iskreno sam se nadala da je svemu lošemu došao kraj. U braku sam bila sretna, uskoro sam rodila Rebeku, ali moja je muka tek tada počela. Kao što sam rekla na početku, teško sam se razboljela. Zbog toga sam počela posjećivati kojekakve babe da mi gataju iz kave, te hodže, sve dok me kuma nije uputila fra Josipu Šoštariću. On me duhovno usmjeravao, poučavao me u vjeri i molio za me. Zatim sam se uključila u fra Smiljanovu molitvenu zajednicu, te sam s njima pošla u Međugorje. Ondje sam na Križevcu vidjela Milosrdnog Isusa; rekao mi je: „Kćeri moja, dođi, sve sam ti oprostio. Oprosti i ti i ozdravit ćeš.“ Ubrzo nakon toga, ozdravila sam; svome sam ocu sve oprostila.

Po oporavku, godinu dana nakon hodočašća, rodila sam Gloriu, a dvije godine potom i Mihaela. Imam, dakle, tri prekrasna mala anđela, i supruga Tihomira. Bogu hvala i slava u sve vijeke vjekova.

Autoričini podaci poznati uredništvu