book hr banner 130x1000px

Modeli tečaja i prijava Ljubav i poštovanje

Modeli tečaja i prijava

Jeste li spremni uložiti u svoj brak, vezu ili svoju obitelj?

Ulaganjem u ovaj iznimno koristan tečaj, ulažete u sebe, svoj brak ili svoju vezu, u svoju obitelj, te – kroz dublje shvaćanje međuljudskih odnosa – čak i u svoj profesionalni život! Izvrsna je stvar što ulaganjem u tečaj pomažete da se on širi i da se evangeliziraju još mnoge obitelji diljem Hrvatske.


Tečaj i provođenje njegovih ključnih čimbenika omogućuju da brak ili odnosi u obitelji funkcioniraju. Posebnost ovog tečaja je u činjenici da će voditelji Kristofora sa svakim pojedincem ili parom koji će to htjeti, raditi i pojedinačno, uz savjetovanja i individualnu molitvu za specifične potrebe i/ili probleme.
Standardni temeljni koncepti Tečaja bit će prošireni detaljiziranom temom opraštanja i iscjeljenja rana, koja je po našem dosadašnjem iskustvu i radu s pojedincima i grupama često od ključne važnosti. Naime, rane i neopraštanje stvaraju prepreke ne samo za međusobne odnose već, ako se zadrže u čovjeku, rađaju mržnju, gorčinu, razočaranje i izravni su uzrok najtežih bolesti duha, duše i tijela. Često nismo ni svjesni da nešto trebamo oprostiti, počevši od rane mladosti pa nadalje. Praštanje oslobađa, produljuje život i njime sakupljamo veliko blago na nebu. Ali kako oprostiti kada smo uistinu povrijeđeni i toga se nikako ne možemo odreći, iako u nama postoji želja, ili kako uopće shvatiti da trebamo nekome nešto oprostiti? Na tome, ali i na ostalim temeljenim stvarima međuljudskih, bračnih i partnerskih odnosa radit ćemo zajedno!

Voditelji i modeli tečaja

Voditelji su dugogodišnji članovi Kristofora, supružnici i roditelji četvero ili više djece, ujedno članovi molitvenog tima Kristofora, voditelji raznih grupa, tečajeva i slično sa velikim životnim i duhovnim iskustvom.  Odrekavši se poslova koje su radili dugi niz godina, odlučili su se na puno radno vrijeme posvetiti evangelizaciji i pružanju pomoći kako pojedincima, tako i obiteljima na raznim područjima, uključujući brak, roditeljstvo, partnerstvo te generalno međuljudskim i obiteljskim odnosima.

Što Tečaj obuhvaća?

Svakom polazniku, odnosno paru koji odluči proći kroz Tečaj, bit će osigurano:

 • osam lekcija (uključujući i uvodnu) predavanja i videa o ključnim načelima bračnih i drugih odnosa
 • Individualni rad, savjetovanje i molitva (ukoliko se zatraži)
 • skripta (radna bilježnica) za svakog polaznika (svaki supružnik ili partner dobiva svoju skriptu)
 • besplatan prostor gdje će se Tečaj održavati (u Zagrebu i Koprivnici – za ostale gradove pogledajte naputak u nastavku)
 • Priznanje (A4) o završenom Tečaju

Individualni razgovori i molitva

U dogovoru s voditeljima te ako zatražite, uz Tečaj će za vrijeme njegova održavanja za svakog pojedinca ili par biti osigurano sljedeće:

- pomoć, molitva i individualni razgovori vezani za specifične probleme (u braku i/ili obitelji, u vezi, ili za probleme s kojima se susreću oni koji tek traže supružnika)
Individualni razgovori i molitva mogu se dogovoriti i po završetku Tečaja ako osoba ili par to zatraže ili to smatraju potrebnim. 

Duhovna i ostala potpora

Za vrijeme održavanja Tečaja svim će polaznicima biti osigurano:

 • konstantna molitvena i drugi oblici duhovne podrške
 • služenje tjedne sv. mise na nakane polaznika, za cijelo vrijeme trajanja Tečaja
 • Po završetku Tečaja, zajednička sv. Misa (u svetišti Majke Božje Remetske, Zagreb) na nakane polaznika i njihovih obitelji (Zadrži smjer), uz obnovu bračnih zavjeta
 • Ako dovoljan broj polaznika iz više grupa pokaže interes, po završetku pojedinog ciklusa Tečaja moguće je dogovoriti i jednodnevno predavanje u trajanju od tri sata o četiri glavna tipa osobnosti pod nazivom „Drugačije nije pogrešno”. 

 

Mjesta održavanja tečajeva

Na Tečaju mogu sudjelovati svi zainteresirani diljem Republike Hrvatske, i šire. U tom slučaju, vezano za prostor održavanja i putne troškove, polaznici imaju dvije opcije:

 1. Dolazak u prostore Kristofora u Zagreb (Avenija Dubrava 43, 1. kat) ili Koprivnicu (Rečko polje 153). U tom slučaju grupa može sama organizirati prijevoz i dolazak na tečaj, a prostor je zajamčen i besplatan.
 2. Dolazak naših voditelja u mjesto gdje se grupa formira (izvan Zagreba i Koprivnice). U tome slučaju grupa ili više grupa koje se formiraju u određenom mjestu, trebaju osigurati prostor za održavanje tečaja (za svaku grupu posebno), a to može biti župna dvorana, privatna kuća ili neki drugi prostor pogodan za održavanje tečaja. Ako se tečajevi održavaju u nekim od mjesta u kojima se provodi „Škola molitve”, tada će Kristofori, ako je moguće, osigurati i prostor. U tome slučaju grupa će trebati pokriti putne troškove voditelja. 

Dobrovoljna donacija

Tečaj je potpuno besplatan, no ukoliko želite financijski podruprijeti tečaj i pomoći nam pokriti troškove priručnika, putovanja naših voditelja do prostora u Zagrebu i iznamljivanja prostora, možete to svojevoljno učiniti.

No, naglašavamo, ovo je vaša dobra volja i ukoliko niste u mogućnosti ništa donirati, nema uopće problema, nemojte se ni najmanje brinuti. Isto tako, ukoliko se odlučite na donaciju, sam iznos donacije stavljamo vama na srce i odabir. Nama je najbitnije da kroz period trajanja tečaja uzmete maksimalno i da vam budemo podrška u svakom pogledu. 


Svjedočanstva polaznika tečaja

Svjedočanstva polaznika tečaja u Hrvatskoj možete pročitati ovdje. Pogledajte kratki video o iskustvima parova koji su do sada prošli tečaj „Ljubav i poštovanje”. Video možete pogledati ovdje.
Svjedočanstva polaznika i sudionika konferencija „Ljubav i poštovanje” možete pogledati ovdje.

Kratki pregled tečaja

Svaki susret traje u prosjeku dva sata. Polaznici nakon svakog susreta utvrđuju ključne stvari iz lekcije kroz kratke domaće zadaće koje ih potiču da ustraju i primjenjuju naučene temeljne vrijednosti i principe. Tečaj, uz mogućnost individualnog savjetovanja i molitve, snažno utječe na polaznike. Kratki pregled Tečaja i lekcija pogledajte ovdje.

Za sve dodatne informacije možete nam se javiti e-mailom na:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na broj 095/197-9925 (radnim danom 8 – 16 sati).


Prijava za sudjelovanje na tečaju:


captcha
Powered by BreezingForms