fbpx

15.9.2016.

Gospodine, danas častimo tvoju majku koja je, zato jer je bila sačuvana od istočnog grijeha i zato jer je kušala Božju ljubav više od svake majke, doživjela veću bol od bilo koje majke. Tvoja riječ kaže da joj je mač boli probio srce kako bi se otkrile namisli srdaca. Zato je, Gospodine, neprestano zazivamo da moli za nas u trenutku naše smrti, u času kad ćemo morati doći k tebi na sud. Ti, Gospodine, nećeš odbiti njezinu molbu da nam u tim trenucima Duh Sveti otkrije naše srce kako bismo mogli u pravom svjetlu, prije tvojeg suda, vidjeti svoje srce, priznati svoju grešnost, pokajati se, zazvati tvoje ime, zatražiti i primiti tvoje oproštenje.
Duše Sveti, molimo te milost da možemo razmatrati muku Isusove i naše majke pod križem, da možemo vidjeti bol koju je Isus nosio zbog njezine žalosti i da u tom razmatranju spoznamo kako joj Gospodin neće odbiti molbu za „razotkrivanjem namisli naših srca“, ali i srca onih za koje neumorno molimo.
Marijo, molimo te, svim svojim srcem, za sebe i za one koji su nam na srcu, da moliš za nas na času naše i njihove smrti kako bi nam milost rasvijetlila srce, kako bismo spoznali svu dubinu potrebe spasenja i svim srcem zazvali ime Božje i kako bi nas ti svojim milosrđem oprao od grijeha i podario nam vječni život u izobilju, u raju na nebesima.
Marijo, ti si se brinula za svojeg sina u svakom smislu. Molimo te da se na isti način brineš za nas i još više za našu djecu.
Gospodine, molimo te da podariš milost svim majkama koje podnose bol zbog svoje djece. Daj im da se s pouzdanjem uteknu Mariji i da po njezinu zagovoru prime od tebe pomoć i utjehu. Amen

 

 

 

 

 

 

 

Print Email