12.9.2016.

Gospodine, započinjem današnju molitvu Pavlovom rečenicom iz današnjeg prvog misnog čitanja:

Treba doista da i podjelâ bude među vama da se očituju prokušani među vama.

Tvoja riječ još kaže da je proklet čovjek koji se uzda u čovjeka umjesto u tebe. Gospodine, nikad ne može živjeti loše onaj koji te je osobno prisno upoznao i koji svoju svakodnevnicu rado provodi družeći se s tobom, slušajući tvoje riječi i uživajući tvoju prisutnost. Molimo te, Gospodine, da u buduću vlast uđe barem jedan čovjek koji tebe osobno poznaje, barem jedan pun tvojega Duha, barem jedan kojemu se drugi neće moći oduprijeti jer će tvoj autoritet biti na njemu. Gospodine, ako takvog nema među kandidatima, molimo te da među njima podariš milost istinskog obraćenja barem jednome od njih.
Molimo te da u našem Saboru osnuješ barem jedan klub svojih zastupnika, zastupnika koji će se redovito okupljati na molitvu kako bi ti preko njihovih molitava utjecao na rad Sabora.
Još te više uvijek iznova molim za našu djecu koja pohađaju školski vjeronauk, a u strahovito velikom postotku ne dolaze na misu. Gospodine, o njima ovisi budućnost naše domovine, a za njihov nedolazak na misu nisu krivi ni političari, ni komunisti niti Europa, već netko drugi. Molim te za te druge, koji su za budućnost Hrvatske daleko odgovorniji od političara. Promijeni njihova srca ili ih makni s njihovih mjesta i dovedi one koji te poznaju.
Amen

 

 

 

 

 

 

PrintEmail