fbpx

25.8.2016.

Gospodine, u današnjem nam evanđeoskom odlomku obznanjuješ svoju strogost, govoriš nam o tome kako tvoje strpljenje ima granica i kako ima onih koje zbog njihovih opačina kažnjavaš okrutnom smrću i vječnim paklom i prije njihove starosti. Gospodine, to danas posebno govoriš licemjernim kršćanima koji jedno propovijedaju, a drugo žive.

Molimo te, Gospodine, da nam podariš dar straha Božjega koji će nas čuvati od licemjerja. Daj svojoj Crkvi hrabrosti da opet jasno naviješta istinu o paklu i tvojoj pravednosti i nepristranosti, te da ta istina ne bude samo u crkvenim dokumentima i u Bibliji nego i na ambonima crkava, na ustima roditelja i u srcu i razumu svih vjernika.

Podari nam milost da se riječ „licemjer” duboko usadi u naša srca i naš razum, kako bismo je stalno imali pred sobom i kako bismo se tvojom pomoći stalno borili protiv te napasti koje nitko od nas nije pošteđen. Daj nam da shvatimo da ti nikad ne osuđuješ raskajane grešnike, da ne osuđuješ one koji se bore protiv grijeha bez obzira koliko u tome uspijevali; daj nam da shvatimo da si strpljiv i dobrostiv, ali da tvoje strpljenje ima granice.

Gospodine, istina je da se današnji kršćani gotovo uopće ne boje osude i pakla, istina je da mnogi tvoji propovjednici negiraju tvoju strogost i pravednost i da negiraju pakao te tako, na licemjeran način, zavode mnoge slabe u vjeri na put propasti.

Gospodine, podari svojoj Crkvi hrabrost da neustrašivo propovijeda cijelu istinu tvog evanđelja bez obzira na to što će zbog toga biti klevetana, napadana i ismijavana. Amen.

 

 

 

Print Email