Četiri zida

Četiri zida
70.00 Kn

 

cetiri zida naslovnica
Četiri zida

Elena Jurković


Knjiga Četiri zida temeljena je na stvarnim, autobiografskim događajima iz života Elene Jurković. Na papir stavlja sve najintimnije emocije koje je proživljavala, kako u djetinjstvu, tako i kao 23-godišnja djevojka. Opširnije

 

Elena Jurković
13,4 x 20,3 cm, meki uvez
136 stranica


PROČITAJ RECENZIJU

Radnja ove knjige događa se 2016. godine. Pisala sam je godinu dana. Tada sam imala 23 godine i živjela sam u mračnom, hladnom i vlažnom stanu u samom centru grada Zagreba, na Britanskom trgu. Svi prozori u stanu imali su rešetke, što me činilo sve više tjeskobnom. Temeljena je na mom osobnom razgovoru s Bogom. Knjigu sam počela pisati kao terapijsko pisanje, iako oduvijek volim pisati i na taj način izražavati samu sebe. Pisanje je moj hobi još od djetinjstva te sada, napokon, imam priliku s ljudima podijeliti osobno svjedočanstvo.

Dugo sam se premišljala hoću li ikada objaviti ove, na papir stavljene, emocije i Njegov glas u meni je prevladao. Vjerujem da će ova knjiga mnogima biti od pomoći.

U knjizi se u većem opsegu spominju tri osobe. (…)

Tri mi osobe na tri načina govore da će uvijek biti onako kako On hoće, a ne onako kako sam ja to isplanirala.

Iz epiloga


Elena Jurković je rođena 29. travnja 1993. godine u Rijeci. Osnovnu je školu završila u Skradu a srednju medicinsku u Rijeci. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja bila je član zajednice „Krista Kralja”. Studentica je Studijskog centra socijalnog rada na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

U Volonterskom centru SKAC-a ima ulogu koordinatorice volonterâ za Udrugu Down sindrom, gdje također volontira.

Od proljeća 2016. godine aktivni je član molitvene zajednice Srce Isusovo u Palmotićevoj 31 u Zagrebu.

Najdraži joj je citat: „Više vrijedi upoznati sebe, kakav uistinu jesi, nego znati sve znanosti svijeta. Pred Bogom si bolji ako upoznaš sebe nego da znaš sva kretanja nebeska, narav ljudi i životinja”. (Lubor J. Zink)