Dvije žene prohodale bez štaka

Karizmatsko-molitveni susreti Kristofora u Dugom Selu i Zagrebu u travnju

Kristofori su 26. i 27. travnja održali, u športskoj dvorani u Dugom Selu te u dvorani hotela Globus na Zagrebačkom velesajmu. Iako je istoga vikenda održan susret mladih u Dubrovniku i beatifikacija Ivana Pavla II. I Ivana XXIII., mnogi su se vjernici okupili i prisustvovali slavljenju, nagovoru i molitvi.

Ovoga su puta imali priliku poslušati nesvakidašnje izlaganje o uskrsnuću. Lončar je odlučio govoriti o tome jer, kaže, „vjeruje da mnogi ljudi uopće ne razumiju zašto vjernici slave blagdan Uskrsa“. Objasnio je po čemu se vjernici koji vjeruju da je Krist za njih umro na križu razlikuju od drugih ljudi. Na konkretnim primjerima pokazao je kakve posljedice ostavljaju grijesi naših predaka te je u molitvi nakon nagovora molio za sve koji zbog grijeha svojih predaka ne mogu iskusiti slobodu i uživati u radosti koju donosi Isusovo uskrsnuće.

Nakon slavljenja, nagovora i molitve, redari su, kao i inače, sakupili svjedočanstva prisutnih od kojih izdvajamo dva: iskustvo gospođe Marije Pleško iz Samobora čija je kralježnica bila teško bolesna zbog čega nije mogla stati na nogu. Doktori su rekli da joj nema pomoći. No, nakon pojedinačne molitve na susretu u Globusu, ona može hodati bez štake! Drugo iskustvo je ono gospođe Elizabete Has Đurašin iz Srijema nedaleko koprivničkoga Sokolovca koja je također stala na svoje noge nakon pojedinačne molitve. (Elizabeta je prošle godine ustala iz kolica na misi koju je predvodio pokojni fra Zvjezdan Linić.) Ove njihove životne priče potražite u sljedećim brojevima naših časopisa Book i Rhema!


Fotogalerija: Globus, 27.4.2014.


Svjedočanstva | Datumi karizmatskih susreta