Pročitaj na Book.hr

  PETRUS - škola karizmatske duhovnosti

  2. generacija polaznika: Upišite ”PETRUS” – međunarodnu školu karizmatske duhovnosti i pastorala! Predavanja počinju 24.02.2017.

  Škola Petrus je nastala iz potrebe za školovanjem pastoralnih djelatnika specifično karizmatskog tipa. Radi se o edukaciji koja traje tri mjeseca a koja za cilj ima kvalitetno osposobiti pastoralne djelatnike za ono što ih čeka na terenu a to su ljudi s najrazličitijim duhovno-egzistencijalnim potrebama. U prvoj generaciji 2016. bilo je 50 zadovoljnih polaznika od kojih i nekoliko izvanrednih iz Slovenije, Švicarske, Njemačke i Vojvodine. Osim laika, polaznici Škole Petrus bili su i dvojica svećenika. Atmosfera na predavanjima bila je predivna. Polaznici su bili gladni Božje sile i znanja što nam jasno pokazuje da današnja generacija kršćana želi duhovno napredovati i rasti.

  Škola obuhvaća 10 kolegija, tri opća: Povijest Crkve, Uvod u Sveto Pismo i Katekizam KC, te sedam stručnih:

  -Karizmatska duhovnost

  -Kršćansko savjetovanje

  -Psihoterapija i psihopatologija

  -Služba ozdravljanja

  -Služba nutarnjeg iscjeljenja

  -Služba oslobađanja

  -Govorništvo i evangelizacija

  Predavači su profesori, teolozi, vjeroučitelji, svećenici, redovnice i laici, svi redom izvrsni predavači i pastoralni djelatnici. Po završetku predavanja biti će mjesec dana individualnog rada nakon čega će se pristupiti završnom ispitu koji uključuje pismenu provjeru znanja i esej po izboru. Svi polaznici koji s uspjehom polože završni ispit dobivaju internu diplomu ”pastoralnog djelatnika”.

  Polaznici trebaju ispuniti nekoliko uvjeta. Potrebno je osobno iskustvo susreta sa živim  Bogom, vjerski i životni ekvilibrij te aktivno članstvo u nekoj karizmatskoj, molitvenoj ili župskoj zajednici. Sa svakim će se prijavljenim kandidatom obaviti inicijalni razgovor.

  Generacija 2017. započinje s predavanjima 24. veljače u prostorima Zajednice Dobri Pastir – Dubrava/Zagreb. Predavanja će se održavati petkom i subotom od 18h a za one koji nisu u mogućnosti prisustvovati predavanjima postoji mogućnost izvanrednog praćenja jer će sva predavanja biti snimljena.

  Poruka potencijalnim polaznicima škole Petrus:

  Ako želite biti još djelotvorniji u radu za Gospodina, upišite Školu Petrus. Tri mjeseca koliko traje škola zaista mogu predstavljati prekretnicu za razumijevanje Crkve, karizmi i vašeg osobnog poslanja. Vjerujemo da će vam biti nezaboravno. Svakako nam se pridružite!

  Organizator Škole: Udruga ”Snaga za život”

  Voditelj Škole: Dražen Bušić

  PRIJAVE I INFORMACIJE O PARTICIPACIJI DO 17. 02. NA: 098 9558 351

  Božji plan

  Božji plan

  Neki svetac i sveti Petar razgovaraju u nebu:
  ‒ Vidiš, prijatelju, onaj čovjek ondje je bio jedan od najvećih pjesnika svoga vremena – reče sv. Petar.