fbpx

book hr banner 130x1000px

Kristofori

O našem radu

Kristofori svojim djelovanjem donose Krista onima koji ga još nisu sreli, ali i svima koji žele produbiti svoj odnos s njim.
Budite i Vi dio naše obitelji kojoj je stalo do bližnjega u potrebi! Svojom molitvom, donacijom ili na neki drugi način podržite novu evangelizaciju.

O našem radu

Kamo idu Vaše donacije?

Kristofori djeluju kroz četiri pravne osobnosti: Udrugu građana, Zakladu, Ustanovu i tvrtku Figulus, čiji je vlasnik Ustanova Kristofori. Svaka od tih osobnosti ima svoj smisao, zadaće i odgovornosti i svaka od njih nastoji svojim djelovanjem pokriti maksimalan udio troškova potrebnih za djelovanje.

Naš rad obuhvaća više područja; osim Booka, knjiga, portala, Škole molitve, evangelizacijskih susreta, pojedinačne molitve za potrebite, tečaja razmatranja krunice, bračnih tečajeva i financijskih tečajeva, već se nekoliko godina pripremamo za uspostavu i izgradnju Centra za duhovnu pomoć umirućima.

Portal Book.hr (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). Book.hr neprofitni je vjerski medij namijenjen svim dobnim skupinama, na kojem objavljujemo  kvalitetne tekstove za osobnu izgradnju i rast u duhovnosti. Učlanite se i postanite prijatelj portala Book.hr. Koje pogodnosti vas očekuju provjerite ovdje.

Časopis Book (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) mjesečnik je za promicanje nove evangelizacije koji izlazi od 2010. godine (u travnju 2018. godine doživio 100. broj). Čitateljima je dostupan na kioscima Tiska i putem pretplate.

Tečajevi:

  1. Razmatranje krunice (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.): tečaj namijenjen svima koji krunicu, moćnu i čudesnu molitvu, žele naučiti moliti srcem.
  2. Škola molitve (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.): cjeloživotni tečaj molitve kojem je cilj pomoći pojedincima u izgradnji osobne i zajedničke (grupne) molitve.
  3. Brak i veze  (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.): kroz male grupe brojni su brakovi osnaženi i obnovljeni, mnogi su spašeni, brojni samci i parovi stvorili su snažan temelj za ulazak u bračni život.

Molitveno-evangelizacijski susreti (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.): sastoje se od slavljenja, predavanja i svjedočanstava. Moleći za bolesne i potrebite želimo pokazati Božje milosrđe na djelu.

Hodočašća (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.): uz vodstvo svećenika organiziramo hodočašća Padru Piju u San Giovanni Rotondo, sv. Riti u Casciu, hodočašća u Svetu Zemlju… Posebnosti naših hodočašća jesu jedinstven način razmatranja Božje riječi, stručno i duhovno vodstvo, pojedinačna molitva za konkretne potrebe…

Knjige (www.figulus.hr): u svojoj smo biblioteci izdali već više od 40 naslova među kojima je nekoliko svjetskih bestsellera kao što su Ljubavi i poštovanje, Nemam dovoljno vjere da bih bio ateist, Najsretniji ljudi na svijetu, U Tvojoj prisutnosti… Prevodimo i izdajemo naslove poznatih duhovnih autora: p. Marka Glogovića, p. Augustyna Pelanowskog, Francisa MacNutta, Sanforda, Josipa Lončara…

Molitva za potrebite (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) obuhvaća molitve za fizičko ozdravljenje, molitve za nutarnje iscjeljenje, te duhovna savjetovanja u skladu s našim mogućnostima. Molitva se održava u Domu Kristofora u Koprivnici te u župi sv. Stjepana u Botincu.

Centar za duhovnu pomoć umirućima (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). U tu smo svrhu – od donacija dobivenih isključivo za to ‒ kupili nešto više od 120 000 m2 zemljišta, napravili smo idejni projekt i studiju isplativosti. Također organiziramo posebne seminare za umiruće, tj. za one koji se iz bilo kojeg razloga nalaze pred neposrednom smrću. Čini nam se da se takvima iskazuje premalo brige i da mnogi od njih, pogotovo mladi, umiru bez odgovarajuće duhovne skrbi.

Vaša podrška čini važan dio u provedbi naših projekata, stoga smo zahvalni za svaku Vašu molitvu, donaciju i sve druge načine na koje nas podržavate.

Ukoliko nas želite podržati financijski, brojeve računa na koje možete izvršiti Vašu donaciju možete pronaći ovdje.

Neka Vam Gospodin bude nagrada!

Svoja pitanja i prijedloge možete slati Tatjani na e-adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Njegovo smo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela,

koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo. (Ef2,10) 

Tags: Karizmatski susreti