Pročitaj na Book.hr

  Svim članovima Katoličke karizma­tske obnove

  Dragi prijatelji,

  započinjemo ovo pismo moleći za vas blagoslov našega Gospodina u ovom „novom vremenu“ Duha Svetoga. S velikom radošću vam najavljujemo dva predstojeća događaja potičući vas da razmislite o svojem sudjelovanju u njima te moleći vas da proširite ove vijesti na području na kojem djelujete:

  37. kongres obnove u Duhu Svetomu s papom Franjom

  Vrijeme: 1. - 2. lipnja 2014. Mjesto: Olimpijski stadion u Rimu. Program počinje 1. lipnja u 11 sati, a završava 2. lipnja u 18,30 sati. Tema: Obratite se, vjerujte i primite Duha Svetoga (usp. Dj 2,38-40) Ovaj je događaj jedinstvena i povijesna prilika u čijoj organizaciji sudjeluju talijanska Obnova u Duhu, ICCRS i Katoličko bratstvo. Tom će prigodom cjelokupna Karizmatska obnova moći iskazati svoju podršku i solidarnost sa Svetim Ocem te ćemo svoje iskustvo još više dati na raspolaganje samom srcu Crkve i služenju u svijetu. Zapravo, bit će to pravi primjer zajedničkog života u radosti Evanđelja, eva­ngelii gaudium. Ovaj skup će svojom nazočnošću uveličati Sveti Otac papa Franjo i nekoliko kardinala, zatim fra Raniero Cantalamessa, otac Kevin Scallon i sestra Briege McKenna, Ralph Martin, Patti Mansfield i mnogi drugi. Prijave: Troškovi prijave iznose 40 €. Svećenici, redovnici, bogoslovi i osobe u invalidskim kolicima imaju slobodan ulaz. Mladi imaju popust. Osobe i skupine koje dolaze izvan Italije trebaju se prijaviti na stranici ICCRS-a: http://213.203.136.246/_ICCRS/eventi/registration_st1.php?e=43. U obrascu za prijavu ponuđene su neke mogućnosti smještaja. Skup će se održavati na talijanskom jeziku uz prijevod na engleski, španjolski, francuski, portugalski a prevođenje na druge jezike ovisi o potrebi i potražnji.

  Veliki skup obitelji Katoličke karizmatske obnove u Africi

  Vrijeme: 30. lipnja - 6. srpnja 2014. Mjesto: Kampala, Uganda Tema: Svi se napuniše Duha Svetoga (Dj 2,4) Ovo je prvi međunarodni događaj koji ICCRS organizira u Africi. Pritom međunarodna služba ICCRS-a, posredstvom našeg afri­čkog pododbora (AFSCI) surađuje s biskupskom konferencijom u Ugandi te ugandskom Katoličkom karizmatskom obnovom. Ovo je prilika da se članovi Katoličke karizmatske obnove iz cijeloga svijeta susretnu s našom afričkom braćom i sestrama u molitvi i traženju Gospodina na putu prema našem jubileju 2017. godine. Program također uključuje 2. svjetski susret mladeži Katoličke karizmatske obnove, stoga potaknite mlade voditelje da dođu na ovaj susret. Dodatne informacije o programu možete pronaći na našoj internetskoj stranici. Dragi prijatelji, siguran sam da nećete propustiti sudjelovati na karizmatskom skupu s više od 50 000 ljudi u svetištu ugandskih mučenika povodom 50. obljetnice njihova proglašenja svetima. Prijave: prijaviti se možete online registracijom na: http://www.greatgatheringofccfamily.org/registration/. Za sve vas molimo svakoga jutra okupljajući se u uredu ICCRS-a. Slobodno nam se obratite sa svojim potrebama; na usluzi smo vam. Pozdravljamo vas uz dobre želje tijekom ovoga svetog vremena korizme.

  Michelle Moran Predsjednica ICCRS-a

  Oreste Pesare Glavni tajnik ICCRS-a

  Tags: Karizmatski susreti

  Božji plan

  Božji plan

  Neki svetac i sveti Petar razgovaraju u nebu:
  ‒ Vidiš, prijatelju, onaj čovjek ondje je bio jedan od najvećih pjesnika svoga vremena – reče sv. Petar.