fbpx

book hr banner 130x1000px

Sportski automobil

Mladi se čovjek spremao maturirati. Mnogo se mjeseci divio predivnome sportskom automobilu u izlogu. Znajući da je njegov otac dovoljno imućan da mu ga kupi, rekao mu je da je to jedino što bi htio.

Konačno, na dan mature, otac ga je pozvao u dnevni boravak. Rekao mu je kako je ponosan što ima tako dobra i pametna sina, i da ga silno voli. Dao mu je kutiju umotanu u papir za poklone.

Iznenađen, mladi je čovjek otvorio kutiju i iz nje izvadio Bibliju. Uvrijeđen i ljut, vrisnuo je:

Sa svim svojim novcem poklonio si mi... Bibliju?!

Demonstrativno je izašao iz kuće i ostavio Bibliju i oca za sobom.

Prošlo je mnogo godina. Mladić je postao veoma uspješan čovjek. Imao je divan dom i dobru obitelj.

Jednoga je dana odlučio posjetiti oca. Nije ga vidio od dana mature. No, prije nego što je uspio krenuti prema rodnoj kući, primio je telegram u kojemu je pisalo kako mu je otac umro, i njemu ostavio sav svoj imetak. Morao je hitno doći i preuzeti stvari.

Kad je stigao u kuću svoga oca, preplavila ga je tuga i žaljenje. Počeo je pretraživati očeve papire. Među stvarima pronašao je i poklonjenu Bibliju, neotvorenu. Sa suzama, otvorio ju je i počeo listati. Dok je čitao, iz omotnice koja se nalazila u knjizi, ispao je ključić s privjeskom na kojemu je pisalo ime zastupnika – prodavača sportskih automobila. U omotnici je bio i papir na kojemu je pisao datum mature zapečaćen riječima „PLAĆENO U POTPUNOSTI”.

Koliko često propuštamo Božji Blagoslov samo zato jer ne dolazi u paketu kakva smo očekivali?

tebe-trazim.com