fbpx

book hr banner 130x1000px

„Dobri lovci su dobri ljubavnici“

U svojoj knjizi Što supružnici ne govore jedno drugome Steve i Annie Chapman – na temelju svoga 28-godišnjeg bračnog iskustva, te Božje Riječi i izjavâ gotovo 500 bračnih parova – dokazuju da je uspješan brak moguć. U ovome odlomku Steve navodi što je sve potrebno da bi suprug bio dobar ljubavnik

Iz knjige Stevea i Annie Chapman: Što supružnici ne govore jedno drugome

Kako biti dobar ljubavnik?

Vjerojatno se pitaš: „Na koji je način ovo povezano s rečenicom 'Dobri lovci, dobri su ljubavnici?'“ Naime, dobar lovac dobar je ljubavnik jer on razmišlja o svakom detalju potrage... on neće samo povući okidač! Ako brine samo o „pucnju“, on je samo ubojica.

Jesi li shvatio poantu? Svakome lovcu na jelene veoma je važan ulov (jelenji rog). Jednako tako, tebi kao mužu treba biti važno svojoj ženi pomoći da te ne gleda samo kao stavku na „svome popisu“. Zbilja je istinita ona stara uzrečica koja kaže da „seks počinje u kuhinji“. Mudro je stoga da muškarac ako očekuje da bude prijateljski raspoložena u spavaćoj sobi, ženi najprije služi izvan spavaće sobe.

Pij vodu iz svoje nakapnice

Najbitnije je da čezneš zadovoljiti nju i samo nju. Tvoje nepokolebljivo nastojanje da udovoljiš samo njoj, tvojoj će ženi biti velik blagoslov te ćeš, budi siguran, dobiti svoju nagradu. Promotri odlomak iz Mudrih izreka:

Pij vodu iz svoje nakapnice i onu što teče iz tvoga studenca.

Moraju li se tvoji izvori razlijevati i tvoji potoci teći ulicama?

Nego neka oni budu samo tvoji, a ne i tuđinaca koji su uza te.

Neka je blagoslovljen izvor tvoj, i raduj se sa ženom svoje mladosti:

neka ti je kao mila košuta i ljupka gazela,

neka te grudi njene opajaju u svako doba,

njezina ljubav zatravljuje bez prestanka!

Ta zašto bi se, sine moj zanosio preljubnicom

i grlio tuđinki njedra? Jer pred Jahvinim su očima

čovjekovi putovi, i on motri sve njegove staze.

(Izr 5,15-21)

Sviđa mi se obećanje koje Bog daje muževima koji ne kucaju na vrata „tuđinki“. Ono naše supruge čini jedinim izvorom zadovoljstva i pravog uzbuđenja.